van der Horst

Belgium Racing blikt terug op seizoenstart

Belgium Racing - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Belgium Racing - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is twee raceweekends of vier races oud en bij Belgium Racing kijkt men toch enigszins met gemengde gevoelens terug op de start van het seizoen. Dylan Derdaele verliet Spa aan de leiding in het klassement, maar verloor in Zandvoort punten na een aanrijding. Ook de 21-jarige rookie Glenn Van Parijs opende knap het seizoen, maar Dame Fortuna stond ook bij hem niet aan zijn zijde in Zandvoort.
  • Shopa
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup
Samen met de Franse Carrera Cup in Spa was Dylan Derdaele tweemaal de snelste Benelux-rijder en pakte nog extra punten door de twee poles en een snelste wedstrijdronde. Hierdoor kon hij als leider richting Zandvoort voor de tweede weekend van het seizoen. Na een vierde chrono in de eerste kwalificatie en op 33/100 sec. van de pole werd hij tijdens de eerste race aangetikt en moest een band laten vervangen. De 2de race finishte hij op 39/100 sec. van winnaar Maassen die ook de eerste race achter zijn naam schreef. Door de aanrijding leed hij echter puntenverlies en staat momenteel tweede in de tussenstand.

Glenn Van Parijs debuteerde als rookie in de B-Klasse en ook hij kwam als leider naar Zandvoort. De jonge belofte kwam als dere algemeen over de meet na de eerste race in Zandvoort, maar ging van de baan in de tweede heat op een moment dat hij opnieuw derde algemeen reed.

Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Glenn Van Parijs: “Ondanks het feit dat ik in de B-Klasse rijd en ik uiteraard daarin het kampioenschap wil winnen, kijk ik meer naar de prestaties algemeen. Ik sta momenteel 7de in de tussenstand, maar daar zit de sortie tijdens de tweede race in Zandvoort voor iets tussen. Ik kijk reeds uit naar de race in Le Mans. Gewoon omdat dit voor iedereen een nieuwe uitdaging is inzake circuitkennis en ook voor de teams inzake de afstelling van de wagen. En net daarom koos ik voor Belgium Racing omdat hun ervaring het verschil kan maken”.  

Foto's: Belgium Racing  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons