van der Horst

Belgium Racing met podiumambities naar het Nederlandse Noordzeestrand

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Op het Formule 1-circuit van Zandvoort besluit de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend de eerste helft van het seizoen 2022. Belgium Racing kende tot dusver een enerverende campagne en is vastberaden om aan de Nederlandse kust het tij te doen keren bij de derde van in totaal zes afspraken. Vorig jaar won het Belgische team nog beide manches op CM.com Circuit Zandvoort en ook in 2022 willen zowel Koen Wauters als Dylan Derdaele hun puntensaldo stevig aandikken. Beide heren zijn bovendien vastberaden om met eremetaal naar België terug te keren.

“Een zevende plaats in de algemene ranking ligt uiteraard een eind onder onze ambities”, erkent Belgium Racing program manager Marc Goossens. “We moeten voor een stuk in eigen boezem kijken, maar langs de andere kant stond het geluk ook niet altijd aan onze zijde. Afgaande op de chrono’s van vorig jaar, moet de piste in Zandvoort ons wel liggen. Dylan won bovendien beide wedstrijden en dat schept toch wel vertrouwen. Na dit weekend zal het seizoen halfweg zijn en dus is de opdracht meteen ook duidelijk: punten scoren, veel punten. Het verschil met de top 3 is 22 punten en met nog acht races te betwisten, is het belangrijk om die kloof zo snel mogelijk te dichten. Ook voor Koen is punten pakken belangrijk, al zal het voor hem wel wat aanpassen zijn aan het circuit. Net als Dylan, is het voor hem belangrijk de valkuilen te vermijden en de Ivanti-Porsche heelhuids naar de meet de loodsen.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Na twee weekends in België, trekt de Porsche Carrera Cup Benelux voor het eerst de landsgrenzen over”, weet Dylan Derdaele. “Ik hou goede herinneringen over aan Zandvoort, want zoals Marc reeds aangaf, won ik vorig jaar de twee wedstrijden op de Nederlandse duinenomloop en pakte ik daarmee de leiding in de tussenstand. Dit jaar liggen de kaarten anders en zal het er vooral op aankomen een constant en foutloos weekend af te werken. Ik stond dit jaar nog niet op het podium in de Porsche Carrera Cup Benelux en daar wil ik de komende dagen verandering in brengen. Dat zou ook voor het team een mooie beloning zijn!”

“Ik ben blij dat ik er in Zandvoort kan bij zijn, ondanks mijn drukke professionele agenda”, lacht Koen Wauters. “Net als Dylan, heb ik in de tussenstand wat goed te maken, zeker nadat ik bij de vorige manche in Zolder door omstandigheden geen punten sprokkelde. Ik voel me echter steeds meer op mijn gemak in de Porsche 911 GT3 Cup en dat schept vertrouwen. Net als bij de vier vorige wedstrijden wil ik vooral ervaring opdoen en de wagen beter onder de knie krijgen, maar ik merk dat de ruwe pace wel goed zit. Wat mij betreft moeten we dus zeker mikken op ereplaatsen. Ik hoop daarom vooral uit de problemen te kunnen blijven tijdens de races, want ik ben ervan overtuigd dat het podium niet al te veraf zal zijn in dat geval. Ik heb er in elk geval enorm veel goesting in!”

De vijfde en zesde wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 worden verreden in de marge van het ADAC GT Masters-weekend op CM.com Circuit Zandvoort. Ook de competitieve Porsche Carrera Cup Deutschland tekent present in het Duitse topweekend, al zullen de deelnemers aan de Duitse cup de piste niet delen met de Benelux-rijders. Op vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door de kwalificaties (11u) en race 1 (16u30) op zaterdag en op zondag de tweede sprint van 30 minuten (14u40).

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 22 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons