van der Horst

Belgium Racing opnieuw in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Glenn Van Parijs, Jan Gabriëls en Dylan Derdaele
Glenn Van Parijs, Jan Gabriëls en Dylan Derdaele
Belgium Racing zal met huispiloot Dylan Derdaele zijn titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verdedigen. Het Limburgse team zal ook met een nieuw gezicht de arena betreden. De 21-jarige Hasselaar Glenn Van Parijs zal na een carrière van zes jaar karting uiteindelijk de overstap maken richting autosport. Opmerkelijk is wel zijn moedige keuze voor het snelste sprintkampioenschap van de Benelux.
  • STX Motorhomes
Livery nr. 98 Belgium Racing
Livery nr. 98 Belgium Racing
Dylan Derdaele: “We zijn fier dat we nu reeds de nieuwe livery van onze wagens kunnen onthullen. Dat wil zeggen dat we onze huiswerk inzake de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af hebben. Ik zal mijn titel verdedigen in de Pro Klasse of het algemeen kampioenschap , terwijl we met Glenn Van Parijs een jonge wolf mogen verwelkomen die in de AM-Klasse zal aantreden. Ikzelf zal uiteraard mijn titel met hand en tand verdedigen, terwijl ook Glenn hopelijk een hartig woordje kan meepraten”.
“We gaan nu alles in het werk stellen om Glenn op bedrijfstemperatuur te krijgen en we zullen ter voorbereiding reeds van start gaan in enkele andere races, waaronder mogelijk Belcar, BGDC & VW Fun Cup”.
 
“Binnenkort zullen we ook nog een officiële persvoorstelling doen waarbij we naast onze partners en piloten het ganse seizoen van Belgium Racing bekend maken. We zijn ondertussen ook verhuisd richting een nieuw gebouw waardoor onze infrastructuur nog professioneler is dan voorheen,” aldus nog de regerende Porsche-kampioen en viervoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder.
 
Met Glenn Van Parijs krijgen we tijdens diens maidenseizoen dus een onbekende factor in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De student handelswetenschappen heeft zes jaar karting op zijn actief en verzamelde verschillende titels.
 
Livery nr. 99 Belgium Racing
Livery nr. 99 Belgium Racing
“Ik heb naast de karting ook voetbal gespeeld op nationaal niveau, maar de beide knieën zijn kapot en dus zoek ik andere uitdagingen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een fantastische formule met snelle en vooral identieke wagens. De piloot en het team moeten het verschil maken met de concurrentie. En net daarom ben ik bij Belgium Racing gaan aankloppen. De resultaten van de twee voorbije jaren in de Cup en de vier zeges op rij in de 24 Hours of Zolder zijn geen toevalstreffers. Belgium Racing is een topteam met steeds goede piloten en toplui die je goed begeleiden inzake data en andere info.”
 
“Afgelopen donderdag heb ik met de BMW M235i Racing Cup mijn eerste meters gereden op Circuit Zolder met Dylan Derdaele als coach. We boekten snel vooruitgang. Volgende week gaan we met de Porsche voor de eerste maal de baan op en dan komen de eerste verplichte races eraan, want ik moet een aantal races op mijn actief hebben om mijn vergunning te halen”.
 
“Ik heb ambitie, maar ik ken de competitie, de concurrentie en de wagen nog niet. Dus is het momenteel koffiedik kijken.  Ik heb zes seizoenen karting achter de rug waardoor korte sprintraces me momenteel het meest aanspreken. En op langere termijn wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen om hopelijk in de toekomst binnen Belgium Racing verder te groeien en afhankelijk van mijn resultaten misschien ook andere competities aan te snijden”, besluit een gemotiveerde Glenn Van Parijs. 
 
Kalender Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
 
1. Official Testday Spa-Francorchamps: 6 april
2. FIA WEC Spa-Francorchamps: 4-6 mei
3. Familie Racedagen Zandvoort: 20-21 mei
4. 24 Hours of Le Mans: 14-17 juni
5. Porsche Racing Days Zandvoort: 1-2 juli
6. FIA Truck GP Zolder: 16-17 september
7. Blancpain GT Series Barcelona: 29 september – 1 oktober

Belgium Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 4 maart 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons