van der Horst

Benelux Open Races: Cédric Bollen een klasse te sterk

Cédric Bollen
Cédric Bollen
Acht tiende van een seconde voorsprong op de eerste achtervolger en een nieuw ronderecord: dat is het rapport van Cédric Bollen na afloop van de kwalificatiesessie van de VW Fun Cup powered by Hankook op Circuit Zandvoort. De meervoudige kampioen schreef niet alleen de Hankook Qualifying Trophy op zijn naam, maar start morgen om 9.30u ook op pole positie aan het stuur van de #477 DRM Belfix, samen met zijn teamgenoten Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus.
  • Dreamdrive
DRM Belfix - VW Fun Cup
DRM Belfix - VW Fun Cup
De regerende kampioenen en leiders in het huidige kampioenschap rusten niet op hun lauweren. Na de pole positie van Sébastien Kluyskens tijdens het Zolder Fun Festival drie weken geleden, was het nu de beurt aan Cédric Bollen om de verzamelde tegenstand achter zich te laten. “De voorsprong lijkt inderdaad groot, maar tijdens mijn snelste ronde heb ik driemaal kunnen profiteren van de slipstream van een andere wagen”, reageert de zoon van preparateur Philippe Bollen. “Net als in Zolder zullen we een serieuze kluif hebben aan de concurrenten, en niet alleen de andere auto’s van DRM Motorsport.”
 
Het team van Matthieu de Robiano steeg boven zichzelf uit tijdens de twee uur durende kwalificatiesessie aan de Noordzee. Met de #2 DRM Autographe (E.Mondron-De Pauw-Smits), de #499 DRM Proxy Delhaize (Soulet-Verleyen-de Robiano) en de #299 DRM Gillion (Verdonck-Gillion-Schein) worden de eerste twee startrijen ingenomen door het team uit Brussel. Niet Milo Racing, maar wel CG Racing was de eerste achtervolger met de #219 van Benoit Philips en William Godefroid, die bovendien ook de pole positie veroverden in de Fun-categorie.
 
Na de zege in Zolder, ging de familie Mazuin door op zijn elan in de Pure-categorie: Louis, Camille en Michaël Mazuin waren de snelste deelnemers in de klasse voor rijders die alleen maar de VW Fun Cup of een gelijkaardige competitie op hun palmares hebben staan.
 
Car-Pass LRE by DRM meteen vooraan bij de Biplaces
 
Car-Pass LRE by DRM - VW Fun Cup
Car-Pass LRE by DRM - VW Fun Cup
We hebben niet lang moeten wachten om de regerende kampioenen in de Biplace-categorie helemaal vooraan te zien postvatten. Na zijn afwezigheid in Zolder sloeg de #365 Car-Pass LRE by DRM terug met de pole positie neergezet door Stéphane Lémeret (teamgenoot van Philippe Wintgens, Philippe Reynens, Edouard de Braekeleer en Gautier Engisch). De #342 Trendy Monster by Milo (Jardon-Plunus-Martin), winnaar in Limburg, klokte af met de derde tijd, achter een uitstekende Brent Verheyen, samen met Feye Hijts, Jurgen Van den Broeck en Ron Vaessen in de #352 GHK by DDS Racing.
 
Laat er geen twijfel over bestaan: het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort valt in de smaak bij de deelnemers van de VW Fun Cup powered by Hankook. Morgen kunnen ze, vanaf 9.30 uur, maar liefst acht uur genieten van het Nederlandse asfaltlint. En dat zal zeker en vast voor een intense strijd zorgen!

VW Fun CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 12 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons