van der Horst

Benelux Open Races: De VW Fun Cup klaar voor een weekend aan zee

VW Fun Cup powered by Hankook 2019
VW Fun Cup powered by Hankook 2019
Na een spectaculaire start in Zolder is de VW Fun Cup powered by Hankook op weg naar Zandvoort voor de tweede afspraak van het seizoen. Bijna veertig teams worden verwacht op het voor de Formule 1 vernieuwde circuit. De acht uur van de Benelux Open Races ogen veelbelovend: de winnaars van de eerste race in Limburg zullen het immers opnemen tegen een gemotiveerde concurrentie die iets recht te zetten heeft!
De VW Fun Cup powered by Hankook is trouw gebleven aan zijn leuze ‘Seriously Fun’ door tijdens de eerste afspraak van het seizoen in Zolder een hoogstaand spektakel te leveren, met strijd op alle niveaus. De tweede manche wordt betwist op het geliefde circuit van Zandvoort en ook die confrontatie zal de moeite waard zijn. Niet minder dan 37 VW Fun Cups nemen het tegen elkaar op aan de Nederlandse kust en verschillende daarvan mikken op de hoogste podiumtrede!
 
VW Fun Cup powered by Hankook 2019
VW Fun Cup powered by Hankook 2019
Om te zegevieren in de Benelux Open Races moet DRM Motorsport geklopt worden, en meer bepaald de #477 DRM Belfix van Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus. De drie heren – kampioen in 2019 met Allure Team – wonnen in Zolder en lijken nu al de klik gemaakt te hebben met hun nieuwe team. Ze zijn dan ook de topfavoriet, vooral in de wetenschap dat ze twaalf maanden geleden al zegevierden in Zandvoort…
 
Net als tijdens het openingsweekend van het seizoen, zullen ook de #2 DRM Autographe van Edouard Mondron, Gilles Smits en Ulysse De Pauw, en de #499 DRM Proxy Delhaize van teambaas Matthieu De Robiano, Gilles Verleyen en de pijlsnelle Maxime Soulet vooraan meespelen. Met drie wagens vooraan in de voorlopige rangschikking wil het Brusselse team zijn uitstekende start bevestigen!
 
Milo Racing moet reageren na een gemiste start. Zowel de #404 Graficko by Milo van Paul Theysgens, Timo Van Impe en Michaël Leenders als de #480 Art Blanc-Tourneur by Milo van Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Emile De Dryver werden in Limburg tot de opgave gedwongen na mechanische problemen, en moeten dus op zoek naar een opmerkelijk resultaat. Een nieuwe tegenvaller kan hun titelambities immers in rook laten opgaan. Om in het oog te houden!
 
Wie zorgt voor de verrassing?
 
Monster Trendy #342 - VW Fun Cup
Monster Trendy #342 - VW Fun Cup
De aandacht zal dan wel gericht zijn op de vijf teams met een ‘Top Gun’ aan het stuur, maar enkele uitstekende wagens uit de Fun-klasse zouden weleens vooraan kunnen meespelen. We denken dan vooral aan de auto’s die in de eerste meeting hebben gestreden voor de top 5: de #278 Acome Racing by AP (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa) kan rekenen op ervaring aan het stuur, terwijl twee beloftes hopen op een sterk weekend met de #422 Michaël Mazuin Sport (Michaël-Camille-Louis Mazuin). Maar dat is niet alles! Gezien het ritme van de auto in Zolder, moet er ook rekening gehouden worden met de #219 CG Racing van William Godefroid en Benoît Philips.

Ondanks een minder vlot debuut mogen de regerende kampioenen in de Fun-categorie, de #415 Clubsport Racing (Tom Boonen-Koen De Wit-Marnik Battryn), niet vergeten worden. Die vaststelling geldt ook voor de #426 SP Consulting INCAR by Acome (Pierre en Gilles Piron-Sébastien Incardona-Stéphane Perrin) en de #292 ComToYou Racing (Pierre-Manuel Brasseur-Benoit Dupont-Benjamin De Cock), zesde tijdens de eerste wedstrijd. We noteren tot slot de aanwezigheid van de #299 DRM Gillion, met in zijn rangen Top Gun-rijder Nico Verdonck, maar ook Rodrigue Gillion en debutant Julien Schein, de regerende kampioen van de eerste editie van de VW e-Fun Cup, het virtuele kampioenschap voor de sympathieke racekevers.
 
In de Nederlandse duinen staat ook de overwinning in de Pure-categorie, met niet minder dan 12 inschrijvingen, op het spel. Zowel de #53 DRM Nice Cars (Frédéric Bocquet-Simon-Carrera-Arnaud Kahia) als de #199 DRM Materne Credeco (Philippe Denis-Quentin Denis-Martin Businaro) zullen iets willen doen tegen de dominantie van de #422 Michaël Mazuin Sport. De #281 AC Motorsport van Arnaud Quédé, Benoît Arnaudet en Geert Windels, regerende kampioenen, maar ook enkele andere teams hopen evenzeer op succes.
 
Bij de Biplaces tot slot zijn we getuige van de grote terugkeer van de #365 Car-Pass by DRM (Stéphane Lémeret-Philippe Wintgens-Philippe Reynens-Edouard De Braekeleer-Gautier Engisch). De winnaars van het eerste treffen van 2020, de #342 Monster Trendy by Milo van Francis Plunus, Eric Jardon en Manuel Martin, krijgt dus een stevige uitdaging voorgeschoteld. De wagens van Publincentive, Michaël Mazuin Sport en Leader Racing krijgen dan weer de rol van outsider opgespeld.
 
Om alom bekende redenen blijven maskerdracht, sociale afstand, gebruik van ontsmettingsgel en de virtuele briefing van toepassing tijdens de Nederlandse etappe van de VW Fun Cup. Op het asfalt verandert er echter niets: Zandvoort is onmisbaar op de kalender, met zijn moeilijke remzones, snelle bochten en vele hoogteverschillen. Wie komt als winnaar uit de bus? Een eerste antwoord volgt tijdens de kwalificaties, zaterdag vanaf 8.45u. De start van de acht uur durende race wordt zondag gegeven om 9.30 uur.
 
VW Fun CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 9 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons