van der Horst

Benelux Open Races: Milo Socardenne aan de macht in Zandvoort

Milo Socardenne - VW Fun Cup
Milo Socardenne - VW Fun Cup
De oranje kleuren van Milo Racing hebben voor succes gezorgd in Nederland. Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Matts Breckpot (#280 Milo Socardenne) leverden een foutloze prestatie tijdens de Benelux Open Races op Circuit Zandvoort, in het kader van de derde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021. De #477 DRM Autographe Cup (Cédric Bollen-Sébastien Kluyskens-Edouard Mondron) pakte de zilveren medaille na een schitterend duel met de #404 Milo Graficko van Matteo Raspatelli en Timo Van Impe, die zowel de Fun-klasse als de Pure-categorie op hun naam schreven.
  • St. Paul
Na de regendruppels van zaterdagochtend was de zon weer van de partij voor een wedstrijd van acht uur die tot in de laatste ronde spannend zou blijven. Toen de lichten omstreeks 9.30u op groen gingen, werd al snel duidelijk dat twee teams voor de overwinning zouden strijden op het Formule 1-circuit aan de Nederlandse kust: de #280 Milo Socardenne van Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Matts Breckpot en de #477 DRM Autographe Cup van Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Edouard Mondron. De troepen van Christophe Nivarlet hadden na een paar uur enkele seconden voorsprong verzameld, maar het was een drive through vanwege een inbreuk op de pitstopprocedure die voor de definitieve beslissing zou zorgen.
 
“Er zijn zoveel redenen om in de wolken te zijn met dit resultaat”, reageerde een uitgelaten Lorenzo Donniacuo aan de voet van het podium. “Niet alleen hebben we niet de minste steek laten vallen tijdens de hele wedstrijd, maar dankzij deze overwinning verstevigen we ook onze voorsprong in het Cup-kampioenschap met de Hankook 25 Hours VW Fun Cup in het vooruitzicht. Na de vrije trainingen op vrijdag, toen het voor geen meter liep, hebben we alles aan de auto veranderd in de hoop toch een sterke prestatie neer te zetten. Die inspanningen hebben geloond!”
 
De derde plaats in het Cup-klassement was voor de #465 Leader Racing van Benoit Dupont, Edouard Chevalier, Tristan Földesi en Michael Leenders. De rood-gele VW Fun Cup Evo3 profiteerde in het laatste uur van de race van een kapotte aandrijfas op de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen), die zonder die mechanische problemen en een verloren ronde tijdens een neutralisatie had kunnen meestrijden voor het algemene podium.
 
Milo Graficko, oppermachtig in Fun en Pure
 
Matteo Raspatelli en Timo Van Impe deden in Zandvoort meer dan zegevieren in de Pure-categorie, zoals ze deden tijdens de tweede manche in Mettet en tijdens het Franco Fun Festival. De rijders van de #404 kwamen op de derde podiumplaats van het algemene klassement terecht, na een duel om duimen en vingers van af te likken met de #477 DRM Autographe Cup in de slotfase van de wedstrijd. Daarbovenop zegevierden ze ook in het Fun-klassement, voor teams zonder Top Gun-rijder.
 
Ze klopten de #2 DRM Autographe Fun van polesitter Nygel Verhaeren en Matthieu de Robiano, die zonder enkele bestraffingen veel meer een vuist hadden kunnen maken tegen de uiteindelijke winnaars, maar na Zandvoort wel hun categorie aanvoeren. Alex, Marnix en Niek Hommerson (#399 DRM Family) konden in eigen land hun podiumreeks voortzetten, dankzij een derde plek in de Fun-divisie.
 
De winnaars in Fun mochten dus op de bovenste podiumtrede blijven staan voor de prijsuitreiking in Pure, voor rijders die alleen de VW Fun Cup of een soortgelijke competitie op hun actief hebben. De twee rijders van Milo Racing wonnen comfortabel voor de #290 Herock by Comtoyou, die dankzij een bijzonder regelmatige prestatie – en ondanks een drive through – naar de zilveren medaille reden. Een prachtige revanche was het voor de verloren podiumplaats op l’Anneau du Rhin aan het einde van vorig jaar.
 
De familie Mazuin (ditmaal zonder de studerende Camille) moest de hele wedstrijd alle zeilen bijzetten om de #199 DRM Materne Credeco (Martin Businaro-Quentin Denis-Philippe Denis-Jean-Luc Heymans) achter zich te houden. Michaël en Louis Mazuin verstevigen zo wel de tweede plek in het kampioenschap voor de #422 van Michäel Mazuin Sport, achter de ongenaakbare winnaars in Zandvoort.
 
Biplaces: de kampioenschapsleiders domineren
 
Monster Trendy by Milo - VW Fun Cup
Monster Trendy by Milo - VW Fun Cup
Het feest voor Milo Racing was compleet dankzij de overwinning van de #342 Monster Trendy by Milo in de Biplace-categorie. Na een sterke openingsfase van Lyssia Baudet in de #355 Publincentive, namen Eric Jardon, Francis en François Plunus al snel de fakkel vooraan over en ze zouden die positie niet meer afgeven. De groen-zwarte tweezitter verstevigt zo uiteraard zijn leidersplaats in de tussenstand van het kampioenschap. Lyssia Baudet werd samen met haar teamgenoten Jean-Michel Mahy, Christian Gengoux en vader Olivier Baudet derde in de categorie, achter de #377 Michaël Mazuin Sport van vader en zoon Ralph en Jacky Pierard, en Maxime Pairoux, auteur van de pole positie en de snelste wedstrijdronde.
 
Na een sportief bijzonder geslaagde afspraak in de Nederlandse duinen, maakt de VW Fun Cup powered by Hankook zich op voor de wedstrijd waarvoor het twee jaar geduld heeft moeten oefenen: de 23ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Er bestaat dus geen twijfel over dat het hoogtepunt van het kampioenschap van Kronos Events, op 9, 10 en 11 juli, de autosportharten sneller zal laten slaan!

Kronos Events zal in de komende dagen een blik werpen op de situatie in het Super Season 2020-2021, competitie die de rijders van de VW Fun Cup nauw aan het hart ligt.

VW Fun Cup  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons