van der Horst

Benelux Open Races: Nygel Verhaeren bezorgt DRM Motorsport tweede pole positie van 2021

Nygel Verhaeren
Nygel Verhaeren
Voor de tweede keer dit seizoen zal de #2 DRM Autographe Fun het peloton van de VW Fun Cup powered by Hankook aanvoeren. Nygel Verhaeren veroverde op een opdrogend circuit van Zandvoort zijn allereerste pole positie, die met succes werd verdedigd tijdens het kwalificatiespel door teamgenoot Matthieu de Robiano. Michaël Mazuin Sport liet dezelfde prestatie optekenen in de Biplace-categorie.
  • 24 Hours of Zolder
Na zomerse weersomstandigheden tijdens de vrije trainingen op vrijdag, trok een regenzone op vrijdagnacht over het noorden van Nederland. Toen het licht op groen ging voor een kwalificatiesessie van twee uur op het duinencircuit, viel er niet langer nattigheid uit de lucht, maar de snelste tijden werden pas in de slotfase neergezet.
 
DRM Autographe Fun - VW Fun Cup
DRM Autographe Fun - VW Fun Cup
Net als in Mettet had DRM Motorsport de meeste snelheid in huis op een opdrogend circuit. Nygel Verhaeren stuurde de #2 DRM Autographe Fun naar de Hankook Qualifying Trophy, voor de #280 Milo Socardenne (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Matts Breckpot). Ook na het kwalificatiespel, op een minikicker, bleef de top 2 ongewijzigd.
 
De top 5 op de startgrid van de Benelux Open Races wordt morgenochtend vervolledigd door de #465 Leader Racing (Tristan Földesi-Edouard Chevalier-Benoit Dupont-Michael Leenders), de #477 DRM Autographe Cup (Cédric Bollen-Sébastien Kluyskens-Edouard Mondron) en de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Gilles Verleyen-Simon Tourneur).
 
DRM ‘Grello’ op pole positie in Pure, Michaël Mazuin Sport onklopbaar bij de Biplaces
 
Milo Socardenne - VW Fun Cup
Milo Socardenne - VW Fun Cup
Naast de Fun-categorie (#2 DRM Autographe Fun) en de Cup-klasse (#280 Milo Socardenne), kwamen er in Zandvoort nog twee andere divisies van de VW Fun Cup powered by Hankook in actie. In Pure, voor rijders met alleen de VW Fun Cup of een gelijkaardige competitie als ervaring, was Quentin Denis een klasse apart met de #199 DRM Materne-Credeco (Martin Businaro-Quentin Denis-Philippe Denis-Jean-Luc Heymans), waarmee hij naar een knappe zesde positie in het algemene klassement reed.
 
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Net als in het algemene klassement, bracht het kwalificatiespel geen verandering in de uitslag van de Biplace-categorie. Maxime Pairoux, Ralph Pierard en Jacky Pierard (#377 Michaël Mazuin Sport) starten morgen dus als favoriet aan de race van acht uur op het circuit van Zandvoort. Om 9.30 uur gaat het licht op groen voor de derde, veelbelovende confrontatie van het seizoen 2021.

VW Fun Cup  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons