van der Horst

New Race Festival: John de Wilde algemeen snelste in de Benelux Racing Series

John de Wilde - Porsche 911 GT3 Cup
John de Wilde - Porsche 911 GT3 Cup
Over beide kwalificatie-heats voor de Porsche Sprint Trophy Benelux en BMW M2 CS Racing Cup Benelux, was John de Wilde algemeen snelste in zijn GT3 Cup. De snelste Porsche Cayman GT4 was die van Alexander Goddijn van Team GP Elite. Sam Dejonghe zette de snelste tijd neer in de nieuwe BMW M2 CS Racing Cup Benelux.
Sam Dejonghe - BMW M2 CS Racing Cup
Sam Dejonghe - BMW M2 CS Racing Cup
Gilles Smits klokte in de tweede sessie de snelste tijd in 1:31.432, alvorens hij in de laatste paar minuten stil viel bovenop de tunnel tussen bocht elf en twaalf. Maar Smits bleef boven de tijd die John de Wilde in de eerste sesie neerzette, 1:31.376. Ook Speedlover-rijder Rik Renmans met de nummer 3 GT3 Cup Porsche viel stil op de piste, maar hij kon zelf naar de pits rijden. Alexander Goddijn (1:37.202) was tweemaal de snelste in de GT4-klasse, met Tijn Jilesen als tweede achter de Nederlander. Ook Sam Dejonghe zette tweemaal de snelste tijd neer in de BMW M2 CS Racing Cup (1:38.441). 

De eerste race van de Porsche Sprint Trophy Benelux en BMW M2 CS Racing Cup Benelux vindt vandaag plaats om 17u15, met dus John De Wilde op pole. Bij sprintrace 2 en de mini-endurance start teamgenoot Gilles Smits vanaf de eerste plaats, met naast hem telkens De Wilde.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Porsche Sprint Challenge Benelux op zaterdag 8 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons