van der Horst

Benjamin Paque is meer dan klaar voor Spa-Francorchamps na sterk debuut in de Carrera Cup France

Benjamin Paque op het podium
Benjamin Paque op het podium
Er is geen twijfel meer mogelijk! Benjamin Paque heeft de vorm meteen te pakken, getuige zijn derde en tweede plaats in de eerste twee races van de Porsche Carrera Cup France op het circuit van Barcelona afgelopen weekend. Onze landgenoot werd ook tweemaal winnaar bij de Rookies! Komend weekend begint hij aan zijn sezioen in de Porsche Carrera Cup Benelux op het circuit van Spa-Francorchamps, in het kader van het prestigieuze FIA WEC.
Hij werd in de top 5 verwacht, maar op het Spaanse circuit mengde hij zich gewoon in de strijd vooraan het klassement. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya wilde Benjamin Paque, in de kleuren van CLRT, gelijke tred houden met de vaste waarden van de Franse competitie, namelijk Marvin Klein, Alessandro Ghiretti en Dorian Boccolacci. En dat deed hij met verve... 

"Na de officiële tests in de aanloop naar het seizoen stelde ik me de top 5 en de overwinning bij de Rookies als doelstellingen”, aldus Benjamin. “Al in race 1 in Barcelona waren er veel racefeiten, waardoor ik in de kopgroep kon komen. Omdat Marvin Klein pech had, bevond ik me in het spoor van het duo Ghiretti-Boccolacci en noteerde ik zo meteen mijn eerste algemene podiumplaats van het seizoen. Op zaterdagavond was het weekend in Barcelona al een succes, vooral omdat ik het klassement van Rookies had gewonnen en de snelste raceronde had neergezet!

Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Echter ‘The best was yet to come…’! De volgende dag, om negen uur 's ochtends, slaagde de 18-jarige Luikenaar erin om bij de start de scalp van Marvin Klein te pakken. Klein, die over heel wat ervaring in de Porsche Carrera Cup France beschikt, ging evenwel weer aan de jonge Belg voorbij. Dat was zonder rekening te houden met de straffen voor het overschrijden van de tracklimitis en onder hen onder meer Dorian Boccolacci. Resultaat: Benjamin Paque werd tweede algemeen en won opnieuw in de categorie Rookies!

Het is te gek”, glimlachte Benjamin na de races. “Hier sta ik dan, tweede in het kampioenschap achter Alessandro Ghiretti, maar vóór mijn teamgenoot Dorian Boccolacci! De toon is gezet... Vanaf nu is het doel een polepositie behalen of zelfs om een race te winnen! De concurrentie is zwaar, maar in de Carrera Cup is er altijd wat te beleven. Bij CLRT zijn ze erg blij met mijn prestaties dit weekend. En het seizoen is nog maar net begonnen…”

Benjamin Paque - August by NGT
Benjamin Paque - August by NGT
Zonder overgang, na enkele dagen school, trekt Benjamin naar het circuit van Spa-Francorchamps om zich aan te sluiten bij het team van August by NGT en te beginnen aan de eerste van zijn drie deelnames aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Dat alles kadert in de komst van het FIA WEC World Endurance Championship naar het hart van de Belgische Ardennen. “Ik weet dat ik zal kunnen profiteren van veel rijtijd, die ik in Francorchamps goed hoop te gebruiken”, aldus de student die schoolloopt in Tongeren. “Ook in de Benelux zal de concurrentie zeer sterk zijn, met een of andere gast uit de Porsche Mobil 1 Supercup. Het doel is om het succes van Barcelona verder te zetten en een plaats in de bovenste regionen van het klassement op te eisen. Met August by NGT hebben we goed gewerkt tijdens de officiële pre-season testdag in Spa en met Lionel Hansen en Marc Maton is het vertrouwen groot...
 
Later in het seizoen keert Benjamin Paque voor een tweede keer terug naar het circuit van Spa-Francorchamps in het kader van de Belgische Porsche Mobil One Supercup tijdens de Belgische Formule 1 Grand Prix eind juli... 

Benjamin Paque Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 25 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons