van der Horst

Berlijn 1: Antonio Félix da Costa gaat verder op zijn elan

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Net zoals gisteren gaf Antonio Félix da Costa ook tijdens de kwalificaties vandaag het hele veld het nakijken. De Portugees reed in het Duitse Berlijn met zijn DS Techeetah richting een 1:06.442 en hield hiermee maar liefst vier tiende bonus over op Sébastien Buemi (Nissan) en Alex Lynn (Mahindra). De Belgen kwamen helaas niet echt in het stuk voor en moeten wederom een inhaaljacht inzetten tijdens de race.
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne (Mercedes) mocht weer bij de eerste groep van start gaan, maar kon net als gisteren geen vuist maken. De Rumbekenaar eindigde als vierde in de groep en zal vanavond als dertiende van start gaan. Ook Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) vond de snelheid niet die hij gisteren had. De Etterbekenaar zal net achter/naast Vandoorne plaatsnemen op plaats veertien. Hun teamgenoten daarentegen - respectievelijk Nyck de Vries en Alex Lynn - konden zich wel plaatsen voor de Superpole, net zoals Lucas Di Grassi (Audi) en Robin Frijns (Envision Virgin Racing). Félix da Costa zette weer de toon, maar werd wel overruled door Buemi, waardoor de Zwitser met het puntje uit de groepskwalificatie ging lopen.

Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
In de Superpole zelf was het de Vries die lange tijd voor zowel Frijns als Di Grassi bleef, tot de Portugees zijn ronde aflegde en ieders mond deed openvallen. Buemi probeerde nog, maar was uiteindelijk blij dat hij nog als tweede mag starten, verklaarde hij achteraf. Hiermee blijft de dominantie van Félix da Costa voortduren en diept hij zijn voorsprong uit naar 44 punten. De kans bestaat dat dit gat nog groter wordt, gezien zijn dichtste belager Mitch Evans (Jaguar) pas vanaf een zestiende plaats zal starten. Al is gisteren gebleken dat er tijdens een race nog veel kan veranderen. Het relaas straks, vanaf 19 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons