van der Horst

Berlijn 1: Antonio Félix da Costa geeft visitekaartje af - mooie ereplaatsen voor Belgen

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Tijdens de eerste race in Berlijn stond er net zoals in de kwalificaties geen maat op Antonio Félix da Costa. De Portugees vertrok met zijn DS Techeetah van op de pole en moest tijdens de race amper zijn leidersplaats afgeven. Door een paar neutralisaties werd het op het einde nog wringen, maar Félix da Costa kon zonder problemen met vijf seconden voorsprong winnen van André Lotterer (Porsche). Sam Bird (Envision Virgin Racing) werd derde op zes seconden. Ook de Belgen lieten een goede indruk na waarbij beide piloten in de top tien eindigden.
Start 2020 Berlin e-Prix I race 1
Start 2020 Berlin e-Prix I race 1
Van bij de start was het DS Techeetah al wat de klok sloeg. Zowel Félix da Costa als teamgenoot Jean-Éric Vergne sloegen snel een gat en zelfs na een herstart achter de safety car - veroorzaakt door de gestrande wagen van Robin Frijns (Envision Virgin Racing) - bleven zij dominant vooraan rijden. Na de tweede herstart - vanwege een gestrande Felipe Massa (Venturi) - verloor Vergne toch terrein, zoveel zelfs dat iedereen achter de DS Techeetah hem voorbij kon rijden. Uiteindelijk gaf hij voortijdig misnoegd op nadat hij ook nog eens in de voorlaatste ronde door Lucas Di Grassi (Audi) in een spin werd geduwd.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Terwijl vooraan Félix da Costa ondanks een lege batterij zonder problemen richting de overwinning reed, bleef de strijd om de tweede plaats nog zeer interessant. Bird leek deze plaats na een sublieme race op te eisen, tot hij in de laatste ronde nog voorbij gesneld werd door Lotterer. Bird langs zijn kant kon ternauwernood nog Nyck de Vries (Mercedes) afhouden. Achter de Nederlander werd het een gevecht tussen de twee Belgen in het veld. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) bleef constant rond zijn startpositie hangen, terwijl Stoffel Vandoorne (Mercedes) gestaag opschoof vanuit de achterste gelederen richting de top. Vandoorne kon even de vijfde plek claimen, maar moest toch de duimen leggen tegenover zijn landgenoot.

In de stand heeft Félix da Costa een voorsprong van maar liefst 41 punten op zijn eerstvolgende tegenstander, Mitch Evans (Jaguar). De Kiwi scoorde geen punten nadat hij in de laatste ronden aangereden werd door Maximilian Günther (BMW), die wel punten scoorde en derde is in de stand. Vandoorne maakt een lichte sprong voorwaarts, maar gaat een moeilijke opgave tegemoet gezien het gat tussen hem en de Portugees 51 punten is. Al krijgt hij morgen al een herkansing om dichterbij te sluipen.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 5 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons