van der Horst

Berlijn 1: Antonio Félix da Costa ongenaakbaar - mooie prestatie van Stoffel Vandoorne

Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
Voor de race vroegen de meeste teams en piloten in de Tempelhof Circuit paddock zich af: hoe kunnen we Antonio Félix da Costa verslaan? Het antwoord: niet. De Portugees reed met zijn DS Techeetah net zoals gisteren van start tot finish aan de leiding en kon toch met iets meer moeite dan gisteren Sébastien Buemi (Nissan) achter zich houden. Voor de derde plaats kregen we nog een heuse vierstrijd waar Lucas di Grassi (Audi) als winnaar uit de bus kwam. Ook Stoffel Vandoorne mengde zich in dat duel en behaalde een mooie vijfde plaats.
Start Berlin e-Prix I race 2
Start Berlin e-Prix I race 2
Van bij de start leek het weer een heuse one-manshow te worden van Antonio Félix da Costa, maar in tegenstelling tot gisteren kreeg hij geen vrijgeleide. Na twee vrij korte full course yellows zag de Portugees Buemi dichterbij kruipen, maar na de laatste full course yellow - wegens het uitvallen van Nyck de Vries - kon Félix da Costa geruster rondrijden en het gat tussen hem en Buemi stabiel houden. Hiermee behaalt de kampioenschapsleider nu al zijn derde overwinning op rij, nadat hij ook al voor een derde keer op rij de pole bemachtigde.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Achter het leidende duo was er toch wat meer animo. Di Grassi vond dat hij een wagen had die kans maakte op de overwinning, maar dat was buiten een hardnekkige Robin Frijns (Envision Virgin Racing) gerekend. Terwijl beide heren zeer hard vochten om de derde plaats, kwam in de achtergrond een snel oprukkende Vandoorne aankloppen. Net zoals gisteren kon hij zich wederom door het deelnemersveld wurmen, waarbij hij zelfs een zeer mooie inhaalbeweging in zijn mars had door zowel Sam Bird (Envision Virgin Racing) als Oliver Rowland (Nissan) in één ruk te passeren. De Rumbekenaar sloot nog aan bij Di Grassi en Frijns en probeerde de Nederlander te verschalken in de eindfase, maar moest tevreden zijn met een zeer mooie vijfde plaats. Voor Jérôme D'Ambrosio was het echt een off-day. Net zoals gisteren bleef hij rond zijn startpositie toeren, maar echt opschuiven deed de Etterbekenaar niet. D'Ambrosio besloot de race op een vijftiende plek.

In de tussenstand ligt Félix da Costa weer iets comfortabeler aan de leiding. Toch haalde hij niet de volle pot binnen, gezien Vandoorne het puntje van de snelste ronde in ontvangst nam. De Rumbekenaar was ook tevens de beste van de uitdagers, gezien Mitch Evans (Jaguar), Alexander Sims en Maximilian Günther (BMW) buiten de punten eindigden. Hiermee promoveert Vandoorne naar een tweede plaats in de tussenstand op 68 punten van de Portugees, maar moet wel Di Grassi naast zich dulden. Nu krijgen alle piloten een dagje rust alvorens zij terug aan de slag moeten. Ditmaal op de originele versie van het circuit, volgende zaterdag.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons