van der Horst

Berlijn 1: Dominante vertoning van Antonio Félix da Costa tijdens kwalificaties

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Deze namiddag stond er geen maat op Antonio Félix da Costa tijdens de kwalificaties voor de eerste Formule E-race in Berlijn, later vandaag. De Portugees zette met zijn DS Techeetah vanuit de eerste groep de snelste tijd neer tijdens de groepskwalificatie en deed dit kunstje nog eens over tijdens de Superpole. Aan de meet bleef hij maar liefst drie tiende voor op teamgenoot Jean-Éric Vergne en vier tiende op de Porsche van André Lotterer. Ook Jérôme D'Ambrosio haalde de Superpole, terwijl Stoffel Vandoorne maar moeite blijft hebben met deze lay-out.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het is echt de dag nog niet van Vandoorne, maar evenmin van de BMW's en Lucas Di Grassi (Audi). De Rumbekenaar eindigde de groepskwalificatie op een zestiende plek, maar schuift sowieso een plaatsje op gezien Oliver Rowland (Nissan) een gridpenalty van 20 plaatsen aan zijn been heeft. Teamgenoot Nyck de Vries geraakte wel in Superpole, net als Sébastien Buemi, Lotterer, Vergne en Jérôme D'Ambrosio. Voor D'Ambrosio was dit zijn derde Superpole van het seizoen nadat hij dit ook al tweemaal deed in Ad Diriyah.

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Helaas kon de Etterbekenaar zijn stempel niet drukken. Hoewel zijn Mahindra stevig op de baan plakte, kwam D'Ambrosio niet verder dan een zesde plaats. Ook de Vries maakte iets te veel foutjes om een goede tijd neer te zetten, iets wat ook Buemi overkwam. Vergne zette de toon om een duel te krijgen tussen de twee teamgenoten, maar na de eerste twee sectoren was het al geen gevecht meer en ondanks een paar foutjes in de laatste sector reed Félix da Costa naar de pole. Hiermee pakt hij ook vier belangrijke punten op zijn naaste tegenstanders. Nu is het uitkijken of hij de overige 26 punten kan meenemen uit de race. Deze gaat van start om 19 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 5 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons