van der Horst

Berlijn 1: Lucas di Grassi topt laatste vrije training

Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Deze ochtend stond de laatste vrije training van de omgekeerde lay-out van het circuit van berlijn op het menu en Lucas di Grassi eindigde die training als snelste. De Braziliaan reed met zijn Audi een 1:06.732 en bleef maar nipt voor André Lotterer, die met zijn Porsche maar negen duizendsten trager was. Ook Maximilian Günther, die derde eindigde met zijn BMW, moest maar zeventien duizendsten toegeven op di Grassi.
Sérgio Sêtte Camara
Sérgio Sêtte Camara
De top drie mag dan al dicht bij elkaar liggen, als we verder in het klassement kijken zien we dat de top zes binnen een tiende van een seconde bij elkaar ligt en de top vijftien maar een halve tel. Het zal dus straks spannend worden inzake wie doorstoot naar de superpole. Iemand die wel indruk maakte was Sérgio Sêtte Camara. De Braziliaan was nog maar aan zijn tweede dag toe bij Geox Dragon, maar verbeterde zijn tijd aanzienlijk tegenover gisteren met maar liefst twee seconden. Dat terwijl Daniel Abt de NIO 333 maar niet gewoon geraakt en ondanks zijn ruime ervaring bijna anderhalve seconde moet toegeven op zijn vroegere ploegmaat.

Bij de Belgen was het deze keer Stoffel Vandoorne die bovenaan eindigde, nadat Jérôme D'Ambrosio zijn landgenoot tot hiertoe in elke sessie versloeg. De Rumbekenaar reed een tiende tijd, maar gezien hij duidelijk tijd verloor in de middelste sector, is er zeker nog marge om te verbeteren. D'Ambrosio van zijn zijde was de eerste die een tijd neerzette op volle kracht maar toch moeite had met de snelste tijd die Antonio Félix da Costa neerzette in aanvalsmodus vooraleer di Grassi die tijd verpulverde. Gezien de resultaten gisteren zal de Etterbekenaar wel vertrouwen getankt hebben om vanmiddag terug een gooi te doen naarde Superpole. De kwalificaties starten net zoals gisteren om 14:15 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons