van der Horst

Berlijn 1: Oliver Rowland snelste tijdens ingekorte sessie

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
De finale van het Formule-E kampioenschap is op gang getrokken. Deze ochtend stond de eerste vrije training op de omgekeerde versie van het Tempelhof Circuit in Berlijn gepland en het was Oliver Rowland die de snelste tijd liet optekenen. De Brit reed met zijn Nissan een 1:07.832 en bleef hiermee de Envision Virgin Racing Audi van Sam Bird en DS Techeetah van Jean-Éric Vergne voor. De sessie moest 10 minuten voor tijd worden stilgelegd, nadat James Calado met zijn Jaguar op het circuit stilviel.
Het was zeker nog niet de ochtend van Calado. Nadat er net voor de start van de sessie een probleempje werd gevonden met de software van de wagen, besloot het team om heel de aandrijving te wisselen. In een halfuur kregen de mensen van Jaguar dit klaar, waardoor de Brit toch nog buiten kon rijden, maar ver kwam Calado dus niet. Gezien zijn gestrande wagen ook nog eens onder stroom stond en er nog maar 10 minuten op de klok stonden, werd de sessie niet herstart. Hierdoor kreeg niet iedereen de kans om op volle kracht een ronde af te leggen.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Wie dit wel kon was Rowland. De Brit was één van de weinigen die de aanvalsmodus kon gebruiken en hij reed richting de snelste tijd. De eerste die een ronde op volle kracht kon neerzetten was Jérôme D'Ambrosio. De Etterbekenaar eindigde hiermee op een vijfde plaats met iets minder dan vier tienden achterstand op Rowland. Stoffel Vandoorne had meer pech en moest genoegen nemen met een veertiende plek. Straks krijgt hij nog een kans om een rondje op 250 kilowatt af te werken vanaf 11:30 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 5 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons