van der Horst

Berlijn 2: Drievoudig feest voor DS Techeetah

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
De vierde race op het Berlijnse Tempelhof Circuit werd een heus DS Techeetah-feestje. Terwijl Jean-Éric Vergne de overwinning pakte - overigens zijn eerste van het seizoen - eindigde Antonio Félix da Costa als tweede en met die uitslag is de Portugees ook kampioen. Dankzij de één-twee van beide heren is de Franse constructeur ook nog eens voor het tweede jaar op rij zeker van de titel bij de teams.
  • STX Motorhomes
De strijd om de titel was in zekere zin al na vier bochten afgelopen, nadat Maximilian Günther (BMW) op Oliver Turvey (NIO 333) was geknald en moest opgeven. Achteraf werd hij ook als schuldige aangewezen en kreeg hij een gridstraf voor de volgende race. Vooraan werkten Vergne en da Costa wonderwel goed samen - dat was een paar dagen geleden nog anders. Toch kregen ze geen vrijgeleide. Beide Nissans van Oliver Rowland en Sébastien Buemi konden het tempo goed volgen en ook Nyck de Vries (Mercedes) kon aanklampen. Terwijl beide DS Techeetahs perfect samenwerkten, verliep het bij Nissan even anders.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Rowland kreeg het bevel om Buemi door te laten, maar dat verliep allesbehalve vlot en daardoor ging een kans op de overwinning in rook op. Rowland verloor zelfs zijn vierde plaats aan de Vries in de laatste ronden. Aan Belgische zijde verliep de race ook allesbehalve vlot. Stoffel Vandoorne (Mercedes) bleef lange tijd rond de zeventiende positie hangen, maar speelde ook tactisch met zijn aanvalsmodus. Die tactiek wierp zijn vruchten af en vrij snel klom hij op in het klassement, al moest hij uiteindelijk tevreden zijn met een twaalfde plaats. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) zat in constant gevecht met René Rast (Audi) en hield lang vol, maar uiteindelijk viel hij in de slotfase terug naar de vijftiende plek.

Antonio Félix da Costa - kampioen Formule E seizoen 6
Antonio Félix da Costa - kampioen Formule E seizoen 6
Met die uitslag is de slag om de titels gestreden. Antonio Félix da Costa is mathematisch niet meer in te halen en DS Techeetah telt net niet het dubbele aantal punten van Nissan bij de teams. De strijd om de vicetitel daarentegen ligt nog wijd open. De overwinning van Vergne kon hem immers naar de tweede plaats hijsen. Als de Fransman dat kan vasthouden, is er een unicum in de maak, aangezien er nog nooit twee piloten uit dezelfde stal bovenaan eindigden. Al zal het niet gemakkelijk zijn, gezien nog twaalf piloten mathematisch een bedreiging vormen voor de Fransman. Vergne heeft 11 punten voorsprong op Günther en Lucas Di Grassi (Audi), terwijl Vandoorne op 23 punten volgt.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 9 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons