van der Horst

Berlijn 3: Eindelijk pole voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Na negen lange dagen is het eindelijk raak voor Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar kon zich voor een tweede maal in een week tijd plaatsen voor de Superpole en deze keer maakte Vandoorne het af. Met een 1:15.468 bleef de Mercedes-piloot 59 duizendsten voor op Sébastien Buemi (Nissan) en + 0.252 sec op René Rast (Audi). Hierdoor maakt hij een interessante beweging voor de vice-titel, zeker gezien de eerste groep een teleurstellende kwalificatiesessie reed.
Geen rare dingen zoals gisteren tijdens de sessie van de eerste groep, maar goed ging het alleszins niet. Oliver Rowland (Nissan) was gisteren nog polesitter en winnaar, vandaag start de Brit als laatste. Niet alleen hij deed het slecht. Heel de top zes eindigde in de achterste gelederen. Ook Jérôme D'Ambrosio bleef uit met een goed resultaat. De Etterbekenaar zal straks vanaf plaats zestien starten. Na de slechte kwalificatiesessie konden Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries ditmaal wel doorstoten naar Superpole. Zij kregen er het gezelschap van Edoardo Mortara (Venturi), Robin Frijns (Envision Virgin), een wederom verrassende René Rast (Audi) en Sébastien Buemi (Nissan).

Vandoorne mocht als vierde starten en zag zijn tijd telkens verbeteren. De Rumbekenaar maakte het verschil in de laatste sector en dat bleek perfect. Zowel Rast als Buemi kwamen op het einde te kort om de Mercedes te bedreigen voor de pole, waardoor Vandoorne zijn tweede pole in zijn Formule E-carrière claimt. Hij was dan ook blij achteraf: "Ik had het nodig na de laatste races en mijn kwalificaties hier in Berlijn. Het was wel onverwacht gezien ik toch wat problemen kende de laatste dagen. Maar als we de snelheid hebben zoals bij de vorige races, kunnen we straks een goed resultaat rijden."
Wij hopen mee vanaf 19 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 13 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons