van der Horst

Berlijn: Gemotiveerde Belgen richting de Duitse hoofdstad

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Monaco werd twee weken afgesloten met een dubbel gevoel bij onze Belgen in de Formule E. Enerzijds kon Stoffel Vandoorne punten pakken voor HWA terwijl titelkandidaat Jérôme D'Ambrosio net naast de punten viel. Dit weekend staan ze terug klaar om vol te gaan voor oftewel de overwinning oftewel voor elk punt dat er te grijpen valt. Al waren beiden vooral benieuwd richting de nieuwe format voor dit weekend. Een voorbeschouwing van onze Belgen.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
D'Ambrosio is mathematisch nog lang niet uitgeteld voor de titel, maar de laatste twee races gaven toch wel een deuk in zijn titelambities. Toch reist de Etterbekenaar zoals gewoonlijk vol vertrouwen af richting de Duitse hoofdstad. En dat hij zin heeft, laat hij zeker blijken: "Ik wil graag terug in de punten eindigen en dit weekend kan een goede optie bieden met pas te starten in de tweede kwalificatiegroep. Ik ben wel benieuwd naar wat de nieuwe format zal geven met de vrije trainingen op vrijdag en de kwalificaties al op zaterdagochtend. De Formule E is dit jaar heel onvoorspelbaar geweest dus alles kan gebeuren. Aan ons om er het maximale uit te halen."

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Vandoorne kon terugblikken op een weekend met gemengde gevoelens. Enerzijds was er geen enkel probleem te bespeuren met zijn wagen, anderzijds eindigde hij tijdens de race net buiten de top tien. Dat hij uiteindelijk toch in de punten viel zorgde ervoor dat het team al voor een derde keer op rij in de punten viel, iets wat de Rumbekenaar graag wil verder zetten. Toch stelt hij zich dubbel op richting het format voor dit weekend: "Met de vrije trainingen op vrijdag geeft ons dit te ruimte om alles te analyseren, maar aan de andere kant zal het niet gemakkelijk zijn om zaterdagochtend direct te kunnen presteren tijdens de kwalificaties. We zullen er alles aan moeten doen om goed voorbereid te zijn."

Foto's: Formula E - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 23 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons