van der Horst

Berlijn: Lucas Di Grassi dominant naar de overwinning

Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Net zoals vorig jaar is het een Audi die op de hoogste podiumtrede eindigde tijdens de Berlin E-Prix. Lucas Di Grassi pakte al snel de leiding en kon zonder problemen Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) voor blijven. Hiermee is hij de tweede piloot die dit seizoen twee overwinningen kon binnenhalen. Net naast het podium viel Antonio Félix da Costa (BMW) en Stoffel Vandoorne, die tijdens de race terugviel naar de vijfde plaats.
Start 2019 Berlin E-Prix
Start 2019 Berlin E-Prix
Van bij de start waren Buemi en Vandoorne goed weg, maar beiden zagen al na drie ronden een ijzersterke Lucas Di Grassi passeren. Vandoorne bleef in het begin de Zwitser goed volgen, maar werd in de loop van de race onder druk gezet door Antonio Félix da Costa - die ook de Nissan van Buemi passeerde - en later ook door een oprukkende Jean-Éric Vergne. De race kreeg op vijftien minuten van het einde nog een twist met een full course yellow met dank aan Alex Lynn, die stilviel op de start/finish lijn. Maar na de herstart veranderde er niets meer en reed Lucas Di Grassi dominant richting de overwinning. We kregen ook een uniek podium hiermee, met Buemi en Vergne op plaatsen twee en drie kregen we voor de eerste keer een podium met alleen maar oud-kampioenen van de Formule E.

Opgave André Lotterer
Opgave André Lotterer
Achteraan was het voornamelijk André Lotterer die een steile opmars maakte en zich kon opwerken nadat hij vanaf de voorlaatste plaats moest starten. De Duitser met Belgische roots werkte zich op naar plaats 14, maar na de full course yellow verdween hij in de pits en moest opgeven vanwege problemen met de batterij. Ook Jérôme D'Ambrosio kende een wedstrijd om snel te vergeten. De Etterbekenaar verloor bij de start zes plaatsen en eindigde uiteindelijk op een zeventiende plek. Hiermee scoort hij voor een derde race op rij geen punten en ziet hij zijn kansen op de titel kleiner en kleiner worden.

In de tussenstand blijft Vergne nog op kop, maar ziet Lucas di Grassi naderen tot op 6 punten. Ondanks zijn opgave blijft Lotterer nog steeds derde in de tussenstand, maar moet wel 16 punten overbruggen op zijn teamgenoot. Antonio Félix da Costa blijft vierde op 20 punten van de leider en Robin Frijns - 13de gefinisht - vervolledigt de top vijf. Voor de fans is het nu een maand wachten vooraleer we de voorlaatste stad op de kalender aanvatten in Bern. Deze race gaat door op 22 juni.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 25 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons