van der Horst

Berlijn: Mitch Evans en André Lotterer verdelen de vrije trainingen

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Tijdens de vrije trainingen in aanloop van de Berlin E-Prix morgen zijn het Mitch Evans (Jaguar) en André Lotterer (DS Techeetah) die elk een vrije training afsloten als snelste. Evans zette tijdens de eerste sessie in de laatste twee minuten een 1:08.162 op de tabellen, terwijl Lotterer met een 1:07.401 in de tweede sessie bovenaan eindigde. Opvallend genoeg waren het de Venturi aangedreven wagens die zich vooraan toonden in de sessies, met een prominente rol voor Edoardo Mortara en Stoffel Vandoorne.
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Iemand die ver achter lag was kampioenschapsleider Jean-Éric Vergne. De Fransman had moeite met de juiste setup te vinden en dat was te zien aan zijn resultaten. Zo beëindigde hij de eerste sessie op een twintigste plaats en moest hij maar liefst een seconde toegeven op zijn ploegmaat Lotterer in de tweede sessie en strandde er op plaats 17. Daarnaast had Sam Bird een déja-vu gevoel van Parijs tijdens de tweede sessie. De Brit moest al snel terug binnen voor reparaties en kon, in tegenstelling tot in de Franse hoofdstad, nog 8 rondjes afleggen, met een voorlaatste plaats als gevolg.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Venturi kon wel overtuigen in deze sessies. Edoardo Mortara sloot beide trainingen af als tweede en teamgenoot Felipe Massa nestelde zich mooi in de top tien in de afsluitende sessie. Stoffel Vandoorne liet zich ook opmerken tijdens de eerste met snelle tijden waardoor hij deze als derde afsloot op iets meer dan een tiende van Evans. Tijdens de tweede sessie hield hij zich in de luwte en parkeerde op een 18de plaats. Jérôme D'Ambrosio beëindigde de vrije trainingen op plaats zeven en veertien.

Foto's: Jaguar Racing - DS Techeetah - HWA AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons