van der Horst

Berlijn: Sébastien Buemi op pole - Stoffel Vandoorne tweede

Sébastien Buemi - Nissan e.Dams
Sébastien Buemi - Nissan e.Dams
In de strijd om de pole voor de Berlin E-Prix was het Sébastien Buemi die de pole pakte. Buemi plaatste zich met zijn Nissan gemakkelijk voor de Superpole en bleef uiteindelijk een ijzersterke Stoffel Vandoorne en Lucas Di Grassi voor. Een opvallend feit in de kwalificaties was de blunder van DS Techeetah, waardoor André Lotterer - tweede in de stand - helemaal achteraan zal starten.
André Lotterer - DS Techeetah
André Lotterer - DS Techeetah
In de eerste groep besloten Lucas Di Grassi, Jean-Éric Vergne en André Lotterer om eerst een warm-up rondje te rijden alvorens te beginnen aan hun snelle ronde, maar zij moesten zich haasten om binnen tijd te kunnen starten. Di Grassi en Vergne haalden het net, terwijl Lotterer net een seconde te kort kwam waardoor zijn warm-up ronde - die vier seconden trager was dan de rest - telde als kwalificatierondje en hij zo als voorlaatste zijn thuisrace zal aanvatten. Vooraan kregen we een strijd om de Superpole en deze kwam uit groep drie. Buemi zette een mooie tijd op de tabellen, maar werd nog verslagen door Vandoorne. Het verschil: + 0.006 sec. Jérôme D'Ambrosio kon in groep twee een goede tijd neerzetten, maar zal pas vanaf plaats 9 de race aanvatten.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In de Superpole kregen we toch wel verrassende namen. Alex Lynn plaatste zich voor het eerst in de Superpole sinds zijn debuutmanche in New York twee jaar geleden, terwijl Alexander Simms en Gary Paffett nog maar voor een tweede keer dit seizoen konden doorstoten naar de laatste zes. Di Grassi langs zijn kant geraakte vanuit groep één er net bij en zette direct een snelle tijd op het bord. Deze zou lang blijven staan tot Buemi er 0.424 sec van af deed. Vandoorne mocht als laatste starten en kon als enige nog Buemi bedreigen, maar door een paar kleine foutjes bleef hij steken op vier tienden van de Zwitser. Of beiden de race ook zullen domineren, zullen we zien vanaf 13.03 uur.

Foto's: Formule E - DS TecheetahSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 25 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons