van der Horst

Bern: Jean-Éric Vergne deelt tik uit aan concurrenten met pole

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Om 18 uur vanavond zal Jean-Éric Vergne de Bern E-Prix aanvatten vanaf de pole-positie. De Fransman was met zijn DS Techeetah de enige die vanaf groep één de Superpole haalde en daar een 1:18.813 op de tabellen zette. Hiermee bleef hij Mitch Evans (Jaguar) en thuisrijder Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) voor. Met de pole pakt de kampioenschapsleider drie extra punten mee en deelt hij een eerste tik uit naar zijn naaste concurrenten.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Die naaste concurrenten hadden moeite om een goede tijd op de tabellen te zetten. André Lotterer (DS Techeetah) eindigde uiteindelijk op een 8ste plaats en Lucas Di Grassi (Audi) en Antonio Félix da Costa (BMW) zullen vanaf de voorlaatste rij op de startgrid de race moeten aanvangen. Jérôme D'Ambrosio mocht in groep twee starten en ondanks dat de Etterbekenaar als laatste van de groep eindigde qua tijd, zal hij toch vanaf een elfde plaats starten. Voor Stoffel Vandoorne werd het niet zijn beste prestatie in de kwalificaties. Na de kwalificaties strandde hij op meer dan acht tienden van Mitch Evans en zal vanaf plaats 15 de race aanvatten.

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
In de Superpole maakte Sam Bird (Envision Virgin) een foutje tijdens zijn ronde en zag zo Maximilian Günther (GEOX Dragon) voorbij gaan. Beiden werden nog overvleugeld eerst door Sébastien Buemi en Pascal Wehrlein (Mahindra), maar later stond er geen maat op Vergne. Mitch Evans probeerde nog de tijd van de Fransman te verbeteren, maar moest uiteindelijk iets meer dan drie tienden toegeven. Nu is het wachten op de race, die zal aanvatten omstreeks 18 uur.

Foto's: Formula E - Mahindra RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bern.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons