van der Horst

Bern: Jean-Éric Vergne topt eerste vrije trainingen

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Tijdens de eerste trainingsessie in aanloop naar de Bern e-Prix was het Jean-Éric Vergne die de snelste tijd op de tabellen zette. De kampioenschapsleider zette met zijn DS Techeetah op bijna 7 minuten van het einde een tijd van 1:19.281 op het bord en deze zou niet meer bedreigd worden. Achter de Fransman eindigde teamgenoot André Lotterer op iets meer dan een tiende en Lucas Di Grassi met zijn Audi op +0.159s. Er waren geen noemenswaardige incidenten te melden.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Tijdens de training was het voornamelijk zoeken naar een open gaatje voor een ronde zonder al te veel verkeer, gezien hoe nauw het circuit is. De Belgen besloten de eerste training in het midden van het veld. Jérôme D'Ambrosio hield zich voornamelijk bezig met het afstellen van zijn setup tot aan de laatste vijf minuten, waar hij zijn snelle rondje op de tabellen zette en daarmee op plaats negen eindigde. Stoffel Vandoorne was geregeld bovenaan te vinden en draaide op exact hetzelfde moment zijn toptijd als D'Ambrosio. De Rumbekenaar eindigde uiteindelijk op plaats elf, op bijna negen tiende van Vergne.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bern.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons