van der Horst

Bern: Stoffel Vandoorne: "Ons doel is om nog eens in de punten te rijden"

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Met nog twee steden en drie manches te gaan is het einde van het formule E seizoen in zicht. Dit weekend is Bern de nieuwe gastheer en onze Belgen staan ieder met een welbepaald doel in de Zwitserse hoofdstad. Voor de ene is het een noodzakelijke manche om zijn titelkansen gaaf te houden, voor de andere bij wie het vertrouwen gegroeid is na tweemaal in de punten te rijden, komt het eropaan opnieuw punten te scoren. Een voorbeschouwing met onze twee landgenoten.
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio mocht als leider het Europese luik aanvatten, maar sinds Parijs ontbrak het hem een beetje aan geluk. Het gevolg hiervan is dat hij de afstand tussen hem en de nieuwe koploper Jean-Éric Vergne zag groeien tot 37 punten. Toch wil de Etterbekenaar - die nog niet uitgeschakeld is voor de titel - nog niet de handdoek in de ring gooien en hij weet waar hij de eerste steen voor deze inhaalrace moet leggen: bij de kwalificaties: "We weten dat we snel zijn, dus voor ons is het nu om het totaalpakket samen te brengen en daar zal de goede kwalificatie een grote rol in spelen. We weten dat het circuit vrij nauw is, al zijn er wel goede plaatsen om een inhaalmanoeuvre te lanceren. Als we de details juist kunnen inschatten, dan kunnen we zeker zijn van een goede positie op het einde van de race."

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Voor Stoffel Vandoorne zijn het drukke maar vruchtbare weken geweest. Tijdens de laatste twee manches kon de Rumbekenaar in de punten eindigen en op de koop toe haalde hij vorig weekend nog het algemeen podium tijdens 24 Uren van Le Mans. Toch kon Vandoorne direct de knop omdraaien maandag en verlegde hij zijn focus op de Bern E-Prix. De resultaten beginnen eindelijk te komen, maar toch blijft hij met zijn beide voeten op de grond: "We hebben successen behaald waarbij we vier keer op rij in de punten konden eindigen en dat is eveneens ons doel in Bern. Het zal weer proberen worden om een foutloos weekend tegemoet te gaan. We weten dat de kwalificaties onze sterktste punt zijn, al hebben we nog moeite om dit ook om te zetten in de race, maar we gaan proberen om in dit laatste gedeelte nog te verbeteren."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 20 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bern.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons