van der Horst

Bevestigd: Jenson Button betwist WEC Super Season met LMP1!

Jenson Button
Jenson Button
Jenson Button zal de overstap maken naar de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship, dat maakte de organisator vandaag bekend. De wereldkampioen Formule 1 uit 2009 zal uitkomen voor SMP Racing op de BR1-AER, een bolide die de Brit zal delen met Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov. Button zal wel de 6 Hours of Spa, volgende week, overslaan gezien die wedstrijd clasht met de tweede manche van de Japanse Super GT die gepland staat op de omloop van Fuji. Zoals Autosport.be eerder reeds berichtte, zal Button dus debuteren in de 24 Uren van Le Mans.
Naast Le Mans dit jaar, moet Button dus ook aan de start staan van de etmaalrace in de Sarthe volgend jaar. In combinatie met het programma in het wereldkampioenschap uithouding, zal Button ook actief blijven in de Japanse Super GT.
 


Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 27 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings 6H Spa en 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons