van der Horst

Black Falcon start Le Mans Prototype-programma

LMP3-wagen Black Falcon Logier JS P320
LMP3-wagen Black Falcon Logier JS P320
Black Falcon, tweevoudig 24U Nürburgring-winnaar en voormalig Mercedes GT3-fabrieksteam, heeft een Le Mans Prototype-programma gelanceerd, te beginnen met een LMP3-project. Het Duitse team, dat zich vorig jaar terugtrok uit de GT-racerij, zal een Ligier JS P320 Nissan runnen in de Michelin Le Mans Cup voor Maik Rosenberg en Donar Munding.
  • St. Paul
Black Falcon heeft zijn zinnen gezet op de Michelin Le Mans Cup met LMP3-prototpyes van de Franse constructeur Ligier. Tijdens het debuutseizoen zullen Maik Rosenberg en Donar Munding om beurten achter het stuur zitten van de eerste Ligier JS P320 van Black Falcon. Vanaf de tweede helft van het jaar zullen er nog twee extra JS-P320's rijden, zowel als 'gast' in de Le Mans Cup als als onderdeel van een uitgebreid testprogramma. Ervaren GT3-racer en tv-presentator Lance David Arnold wordt projectmanager voor het LMP-programma. Het nieuwe LMP-programma moet leiden tot een ticket voor de 24 Uur van Le Mans, als deelnemer aan de Road to Le Mans-races van de Michelin Le Mans Cup.

Rosenberg, Munding en Arnold naast de Ligier JS P320 Black Falcon
Rosenberg, Munding en Arnold naast de Ligier JS P320 Black Falcon
Black Falcon kondigde afgelopen juni het einde aan van zijn tien jaar durend Mercedes GT3-programma, met als reden "economische veiligheid" kunnen garanderen tijdens de coronapandemie. Het team verkocht zijn GT3-activa aan Haupt Racing Team, dat debuteert in de Fanatec GT World Challenge Europe en de Nürburgring 24. Tijdens de overgang nam HRT ook een aantal belangrijke medewerkers aan van het Black Falcon GT3-team, waaronder teambaas Sean Paul Breslin en hoofdingenieur Renaud Dufour.

Black Falcon kon echter wel blijven racen als een onafhankelijke entiteit. Het team zette een Mercedes-AMG GT4, een Porsche 911 GT3 MR en een Cayman 982 GT4 Clubsport in bij de 24 uur van de Nürburgring en ook één wagen voor de Porsche Carrera Cup Deutschland.

De toezegging van het LMP-project van Black Falcon volgt op soortgelijke stappen van mede-Nürburgring 24-winnaars Team WRT en Phoenix Racing. WRT rijdt met Oreca 07 Gibsons in het FIA WEC en de European Le Mans Series, terwijl Phoenix onlangs LMP2- en LMP3-auto's heeft ingezet in de Aziatische LMS.

Foto: Black FalconSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op dinsdag 6 april 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons