van der Horst

24H Spa: WRT viseert de zege en pakt uit met toptrio's

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Audi pakt opnieuw zwaar uit tijdens de 24 Hours of Spa, het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series en dat is tevens goed nieuws voor het W Racing Team. Het was reeds geweten dat het Belgische topteam vier bolides zou inzetten, maar voor de helft van de wagens moest Audi de rijders nog aankondigen. Dat laatste heeft het merk met de vier ringen nu ook gedaan en met de bekendmaking zijn meteen ook de ambities kraakhelder...
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #1
De WRT Audi met startnummer één komt in de handen van vaste rijder Laurens Vanthoor die voor de gelegenheid geflankeerd zal worden door René Rast en Markus Winkelhock. André Lotterer kruipt net als vorig jaar in het kuipje van de zusterbolide #2, maar zal geflankeerd worden door voormalig winnaar Marcel Fässler en Benoît Tréluyer. Dit laatste trio won in 2011 en 2012 de 24 Heures du Mans en pakte in dat laatstgenoemde seizoen ook de kroon in het FIA WEC. De rijders van de overige twee bolides blijven identiek aan de bezetting in de Blancpain Endurance Series.

WRT rijders 24 Hours of Spa 2014

#1   Laurens Vanthoor – René Rast – Markus Winkelhock (Pro Cup)
#2   André Lotterer - Marcel Fässler - Benoît Tréluyer (Pro Cup)
#3   Christopher Mies - Frank Stippler - James Nash (Pro Cup)
#4   Yves Weerts - Jean-Luc Blanchemain - Christian Kelders (Gentlemen Trophy)

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 14 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons