van der Horst

Blancpain GT-teams doen plannen uit de doeken

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3
De Blancpain GT Series van organisator SRO maakt zich op voor de officiële testdagen, volgende week dinsdag en woensdag op het circuit van Paul Ricard. Naast Attempto Racing en AKKA ASP, maken nog heel wat andere teams dan ook gebruik van deze week om hun plannen voor komend seizoen uit de doeken te doen.
Lazarus Racing - Lamborghini Huracan GT3
Lazarus Racing - Lamborghini Huracan GT3
Team Lazarus stond enkele weken geleden nog op de officiële deelnemerslijst van de Pro-klasse van de Blancpain Endurance Cup, maar komt nu met een Pro Am-bemanning op de proppen. Fabrizio Crestani en Miguel Ramos wachten nog op de naam van hun teamgenoot. Of er nog een tweede Lamborghini Huracan aan de start verschijnt in de Pro Cup is voorlopig nog onduidelijk.

Saintéloc Racing kent de namen van de vier rijders die komend seizoen het stuur delen van de twee Audi R8 LMS GT3 in de sprintvariant van het kampioenschap van SRO. Officieel Audi-rijder Christopher Haase krijgt het gezelschap van de jonge Franse belofte Simon Gachet op de eerste auto, die uitkomt in de Pro Cup, terwijl Markus Winkelhock samen met de 18-jarige Nyls Stievenart racet in Pro-Am. 

Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Team Parker Racing brengt nu ook een derde Bentley - naast de twee officiële exemplaren - naar de Blancpain Endurance Cup. Waar de Continental GT3 in de Sprint Cup wordt bestuurd door Josh Caygill en Aron Taylor-Smith, kiest het Britse team in Endurance voor Seb Morris en amateurrijders Ade Barwick en Dereck Pierce. Het gaat in dit geval om de eerste uitgave van de Bentley, terwijl M-Sport uiteraard aan de start komt met de tweede generatie van de Continental.

Foto's: SRO & Team Lazarus



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op woensdag 7 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons