van der Horst

BMW keert terug naar de IGTC

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
BMW neemt ook in 2020 deel aan de Intercontinental GT Challenge. De Duitse constructeur brengt met Walkenhorst Motorsport twee wagens aan de start van het volledige kampioenschap, dat eind juli zijn tenten opslaat in de paddock van Spa-Francorchamps. Enkel voor de openingsmanche in Bathurst wordt er, om logistieke redenen, slechts één exemplaar van de M6 GT3 ingeschreven.
  • Circuit Zolder
Walkenhorst Motorsport was vorig seizoen nog actief in het officieuze wereldkampioenschap voor GT-wagens aan de zijde van Schnitzer Racing, dat zich voortaan echter zal toeleggen op de ontwikkeling van de nieuwe BMW M4 GT3. Het team van Henry Walkenhorst krijgt zo alle verantwoordelijkheid over het IGTC-programma, met Nick Catsburg, Augusto Farfus en Chaz Mostert als rijders voor de 12 Uur van Bathurst.

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Vanaf de Total 24 Hours of Spa komt daar nog een tweede M6 GT3 bij. Wat de rijderscombinaties op beide wagens precies zullen zijn, is nog niet bekendgemaakt, maar in ieder geval zitten Martin Tomczyk, Nick Yelloly en David Pittard zeker aan het stuur. Ook Nick Catsburg en Augusto Farfus mogen bij de troepen van BMW gerekend worden.

BMW is de zevende constructeur die een deelname aan de IGTC bevestigt, na Audi, Bentley, Mercedes, Lamborghini, Honda en Porsche.

Foto's: Geert Franquet & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op maandag 27 januari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons