van der Horst

BMW M Motorsport maakt teamsamenstelling bekend

Bart Mampaey, met sportchef Jens Marquardt: negende DTM-seizoen
Bart Mampaey, met sportchef Jens Marquardt: negende DTM-seizoen
De namen van de zes piloten die dit seizoen de kleuren van BMW in DTM zullen verdedigen kenden we reeds en vandaag maakte BMW M Motorsport ook de verdeling van het sextet over zijn beide fabrieksteams bekend. Daarbij werd zowel op continuïteit als op verandering gemikt. Zowel BMW Team RBM als BMW Team RMG behouden de rijdersbezetting van vorig jaar en krijgen er elk één nieuwe rijder bij. Dat Robert Kubica een zevende, door ART Grand Prix privé gerunde BMW M4 DTM bemant, wisten we al langer.
Stefan Reinhold - BMW Team RMG
Stefan Reinhold - BMW Team RMG
BMW Group Motorsport Direktor Jens Marquardt zag de geslaagde rijdersbezetting van vorig jaar graag verlengd en dus vinden tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann en Timo Glock ook dit jaar onderdak onder de BMW Team RMG-luifel van teamchef Stefan Reinhold. Nieuw bij RMG is de Oostenrijker Lucas Auer, de ex-Audi-rijder vervangt er Bruno Spengler, voortaan in IMSA actief. 

Bart Mampaey - BMW Team RBM
Bart Mampaey - BMW Team RBM
Het BMW Team RBM van Mechelaar Bart Mampaey komt andermaal aan de start met Philipp Eng en Sheldon van der Linde. Het Belgische team, inmiddels aan zijn negende DTM-seizoen toe, krijgt er met nieuwkomer Jonathan Aberdein een tweede Zuid-Afrikaanse rijder bij. Aberdein ziet zijn knap DTM-debuut met het privé Audi Team WRT van Vincent Vosse dus beloond met een fabriekscontract.  

Nieuwkomers Auer en Aberdein delen weliswaar een zelfde garage en scoren gezamenlijk  teamkampioenschapspunten voor rekening van BMW Team RMR.
 
Robert Kubica - ART Grand Prix
Robert Kubica - ART Grand Prix
De zeven BMW-rijders gaan van 16 tot 18 maart aan de slag in Monza, waar de eerste officiële ITR-test staat geprogrammeerd. Het DTM-seizoen gaat, hoeft het gezegd, in Zolder van start en wel van 24-26 april eerstkomend.


 BMW DTM-Teams en hun Rijders voor  2020.
 
BMW Team RMG:
Marco Wittmann
Timo Glock
Lucas Auer (voor DTM-Teamkampioenschap: BMW Team RMR)
 
BMW Team RBM:
Philipp Eng
Sheldon van der Linde
Jonathan Aberdein (voor DTM-Teamkampioenschap: BMW Team RMR)
 
Klantenteam ART Grand Prix:
Robert Kubica

Foto's: BMW M Motorsport & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 21 februari 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons