van der Horst

BMW M Motorsport toont nieuwe BMW M4 GT3 op de Nürburgring

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Voorafgaand aan de 24 Uur van de Nürburgring, heeft BMW M Motorsport zijn nieuwe BMW M4 GT3 getoond. De wagen zal voor het eerst deelnemen aan een race op 26 juni in de vierde manche van de Nürburgring Endurance Series. Na zijn racedebuut, zal de BMW meerdere tests en race-uitjes ondergaan voordat hij aan klantenteams wordt geleverd. Het doel is in 2022 de wagen in verschillende GT-races te zien presteren.
  • Hamofa Performance
BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Een mijlpaal was de uitrol op 18 juli 2020. Daarna volgden vele tests op verschillende circuits, waaraan veel BMW-fabrieksrijders meewerkten. Zo demonstreerde Philipp Eng in december 2020 het stuur voor de BMW M4 GT3, dat samen met Fanatec werd ontwikkeld. Het is het eerste stuur ter wereld dat zonder aanpassingen in zowel een echte raceauto als een simulator kan worden gebruikt.
 
De grootste verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de BMW M6 GT3, liggen op drie vlakken: rijeigenschappen, kostenefficiëntie en bediening. Het rijgedrag en de cockpituitrusting van de BMW M4 GT3 zijn comfortabeler voor amateurrijders, terwijl de auto gemakkelijker op de baan ligt en meer consistentie biedt. Lagere levenscycluskosten en langere onderhoudsintervallen voor de motor en transmissie zijn ook een pluspunt. Het bedienen van de auto is eenvoudiger gemaakt doordat veel basisinstellingen direct via het stuur kunnen worden geconfigureerd, zonder dat men een externe laptop hoeft aan te sluiten.
 
BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
De aanschafprijs van de BMW M4 GT3 begint bij 415.000 euro netto, 4.000 euro lager dan de prijs van zijn voorganger. Het ‘Wedstrijd Pakket' is als optie tegen een meerprijs beschikbaar. Dat pakket omvat optionele functies, speciaal geïntegreerd en getest voor gebruik in endurance races. Als extraatje omvat het pakket een exclusieve trainingsdag in een in-house BMW M4 GT3-simulator.

Foto: BMW GroupDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Autonieuws op woensdag 2 juni 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons