van der Horst

BMW neemt afscheid van Team RBM en Team Schnitzer

BMW Team Schnitzer
BMW Team Schnitzer
Via een eenvoudig persbericht maakte BMW bekend dat het de samenwerking met Team RBM en Team Schnitzer stop zet. Beide teams kunnen buigen over een jarenlange samenwerking met BMW en bezorgden het merk vele successen, maar nu is er voor hen geen plaats meer bij BMW. Enkel BMW Team RMG zal het merk nog officieel vertegenwoordigen en concentreert zich vanaf nu op de ontwikkeling van de M4 GT3.
  • De Swert Opticiens
Team Schnitzer - BMW M3 E30 & BMW M6 GT3
Team Schnitzer - BMW M3 E30 & BMW M6 GT3
Het veranderende landschap in autosportland, met ondermeer de reglementswijziging in de DTM, wordt aangehaald door BMW om de samenwerking met beide iconische teams stop te zetten. Schnitzer en BMW dat is een verhaal dat al meer dan 50 jaar duurt. Met Schnitzer behaalde BMW talrijke successen, waaronder een zege in de 24 uren van Le Mans en titels in verscheidene kampioenschappen waaronder het European Touring Car Championship, World Touring Car Championship, DTM, Super Tourenwagen Cup en de Italiaanse, Britse en Japane nationale touring car kampioenschappen. De laatste jaren verwaterde de relatie tussen beide entiteiten wat maar de breuk komt alsnog onverwacht.

BMW Team RBM @ Circuit Zolder 2019
BMW Team RBM @ Circuit Zolder 2019
Team RBM werkt al 25 jaren voor BMW. Met Andy Priaulx behaalde het team verschillende titels waaronder één in het ETCC en drie in het WTCC tussen 2004 en 2007. In 2012 stond Team RBM aan de wieg van  de terugkeer van BMW naar de DTM. In dat kampioenschap, waar het negen zeges behaalde, was het Mechelse team actief tot en met dit jaar.  


Foto's: BMW Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 5 december 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons