van der Horst

Bottas en Hamilton maken statement tijdens derde testdag

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
De concurrentie is gewaarschuwd: Mercedes zal niet op zijn lauweren rusten tijdens het komende Formule 1-seizoen. De regerende wereldkampioen bij de rijders en de constructeurs was oppermachtig tijdens de derde testdag op het circuit van Barcelona, waar Valtteri Bottas en Lewis Hamilton - weliswaar op het snelste bandentype - de tabellen ruim aanvoerden.
Dat pure snelheid tijdens de wintertesten geen garantie is op succes, heeft Ferrari een jaar geleden al bewezen. En toch boezemt het ritme van de W11, uitgerust met het controversiële DAS-systeem (Dual-Axis Steering) en een innoverende ophanging achteraan, nu al angst in bij de concurrentie. Lewis Hamilton was eerder al pijlsnel op de eerste testdag in Spanje, vrijdag was het de beurt aan teamgenoot Valtteri Bottas.

Esteban Ocon - Renault RS20
Esteban Ocon - Renault RS20
Op de Pirelli C5, de snelste bandensoort, realiseerde de Fin een indrukwekkende 1:15.732. Ook zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kreeg in de namiddag een kans met het zachte rubber, maar strandde bij warmere temperaturen op bijna acht tiende van een seconde van de tijd van de Fin. Eerste achtervolger Esteban Ocon (Renault RS20) volgde op bijna anderhalve seconde, voor de opnieuw indrukwekkende Racing Point RP20 van Lance Stroll.

Max Verstappen, Alexander Albon en Red Bull Racing kenden een rustige derde testdag. Beide rijders maalden rondjes af dat het een lieve lust was en kwamen uit op maar liefst 169 keer rond het circuit van Barcelona. De Nederlander werd achtste, zijn teamgenoot uit Thailand reed naar de tiende rondetijd.

Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Ferrari blijft - en lijkt dat ook zelf te willen - in de schaduw tijdens de wintertesten. Sebastian Vettel bleef met de SF1000 - al dan niet bewust - steken op een dertiende chrono, op meer dan twee seconden van de referentie, maar de motorproblemen op de Italiaanse bolide zullen er in geenszins moedwillig gekomen zijn. Na een motorwissel kon de Duitse ex-wereldkampioen, die exact honderd ronden afwerkte, zijn weg wel voortzetten.

De F1-teams krijgen nu enkele dagen pauze om de gegevens van de eerste drie testdagen te verwerken. Volgende week wordt er in Barcelona opnieuw getest op woensdag, donderdag en vrijdag, alvorens af te reizen naar Australië voor de eerste GP.
 


Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op vrijdag 21 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons