van der Horst

BRC: Belgische titelstrijd trekt zich op gang met topaffiche

Kris Princen - Citroën
Kris Princen - Citroën
Ruim zeven maanden na de eerste, en meteen ook laatste, Belgische manche, gaat de Belgische titelstrijd dit weekend eindelijk verder. De Aarova Rally in en rond Oudenaarde bijt de spits af na de (eerste?) coronapauze. De rally krijgt een stevig deelnemersveld aan de start, met als kersje bovenaan de taart, Craig Breen in zijn Hyundai i20 WRC.
Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Craig Breen een publiekstrekker noemen in deze moeilijke coronatijden met beperkt publiek, ligt wat moeilijk, maar dat is ook niet het opzet bij Hyundai. De Ier wordt stilaan in stelling gebracht voor de Ypres Rally waar hij zichzelf kan opvolgen, maar vooral de Koreanen moet bijstaan in hun jacht naar de merkentitel.

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Maar de ogen zullen vooral gericht zijn op de strijd om de Belgische overwinning en de nationale titel. De BK-leider is er niet bij, Ghislain de Mévius (Skoda). De rest van de protagonisten wel: de Skoda van Sébastien Bédoret, de VW van thuisrijder Vincent Verschueren, de Citroëns van Kris Princen, Cédric Cherain, Guillaume de Mévius en uiteraard de Hyundai van Grégoire Munster die na een topzomer zomaar het etiket van topfavoriet opgekleefd krijgt, al komt hij niet meteen uit op vertrouwd terrein.

Aan outsiders geen gebrek met Bernd Casier (Ford), Pieter Tsjoen (Skoda), Davy Vanneste (Citroën), de Brit Meirion Evans (VW), Cédric De Cecco (Skoda), Niels Reynvoet (Skoda) en ook de Nederlanders Jim Van den Heuvel (Fiesta) en Gert-Jan Kobus (Skoda).

En als het droog blijft zullen ook de Porsches een rolletje spelen. Gunther Monnens, Andy Lefevere, Patrick Snijers en thuisrijder Tim Van Parijs zullen elkaar naar voor stuwen.

De Aarova is ook het decor van de M-Cup, met onder meer Wim Muilwijk en Kurt Braeckevelt als speerpunten en de historics waar het nu al uitkijken is naar een strijd tussen Thomas Vauterin, Arthur Kerkhove en Tuur Vanden Abeele, achter de wellicht ongenaakbare Paul Lietaer en snelle Bjorn Syx.

Gilles Pyck - Peugeot 208
Gilles Pyck - Peugeot 208
Heel interessant wordt het bij de juniors met het BRC-debuut van de Peugeot 208 Rally 4, met Gilles Pyck, Charles Munster en Tom Rensonnet aan het stuur. Rensonnet maakt zijn debuut als RACB-rijder, eindelijk!! Concurrentie kan komen van Jean Dilley en Emile Vandermarliere.

De rijders moet tien klassementsritten afwerken, met (amper) 92 kilometer tegen de chrono.  Eerste proef: 8u33. Laatste proef 17u24.

Foto: RIP, BRC, Gerd Moors en RACB

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 7 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aarova Oudenaarde.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons