van der Horst

BRC: Fernémont eerste achter Breen

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Craig Breen heeft weinig verrassend de Aarova Rally als eerste beëindigd. Interessanter was wat er echter hem gebeurde en daarin bleek Adrian Fernémont de beste, en misschien ook de slimste, van de dag. Niels Reynvoet en Bernd Casier mogen mee het Belgische podium op.
Na zijn klein oponthoud deze ochtend snelde Craig Breen (Hyundai) van alles en iedereen weg en mag hij spreken van een geslaagde test op wat nog komen kan later dit jaar. 

Kris Princen - Citroën
Kris Princen - Citroën
Adrian Fernémont (Skoda) legde de basis van zijn Belgische overwinning op de middag toen hij resoluut ging voor de  regenbanden en wegsnelde van de concurrentie. Kris Princen (Citroën) probeerde nog wel druk te zetten in het slot maar kwam te kort. Meer zelfs, Princen verloor nog een pak tijd in de slotproef met een kapotte velg en valt terug in het klassement naar een vijfde plaats. Niels Reynvoet (Skoda) zakte wat weg na de middag toen de wegen droger kwamen te liggen en de concurrentie zich meer thuis begon te voelen op zijn parcours. Reynvoet profiteerde van de pech bij Princen om terug zijn plaats in te nemen achter Fernémont. 

Daarachter reed Bernd Casier (Ford) naar een mooie vierde plaats, voor Princen, Sébastien Bédoret (Skoda) en Vincent Verschueren die in het slot goede chrono's wist neer te zetten. De top tien werd afgerond door Cédric De Cecco (Skoda), Fred Miclotte (Skoda) en Cédric Cherain (Citroën) die een wisselvallige koers reed.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aarova Oudenaarde.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons