van der Horst

BRC: Hyundai trekt met Munster naar Belgisch kampioenschap

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster kan dit jaar opnieuw rekenen op de steun van Hyundai als Junior Driver. De jonge Belg zal het Belgische kampioenschap afwerken. Er staan ook enkele uitstappen naar het buitenland op het programma.
Het bleef heel lang stil rond Grégoire Munster en het engagement van Hyundai, maar maandag kwam het verlossende bericht dat de vice-ERC-juniokampioen ook in 2021 een mooi programma krijgt, weliswaar meer gefocust op België dan vorig jaar. Eerder werden ook al Oliver Solberg, Ole Christian Veiby en Jari Huttunen voorgesteld. Zij moeten zorgen voor overwinningen in WRC2. Josh McErlean wordt ook toegevoegd aan de kweekvijver en mag aantreden in WRC3. 

Het Belgische kampioenschap was vorig jaar ook al een doel voor Munster, maar het seizoen bleef beperkt tot enkele rally's. De Belg trad ook in het ERC aan en was tot de laatste rally in de running voor de Juniortitel, maar moest de duimen leggen tegen Oliver Solberg. Een nieuw Europees programma zit er (voorlopig?) niet in, maar er wordt wel gewerkt aan een internationaal programma naast het BRC. "De volledige kalender wordt binnenkort bekend gemaakt", aldus de jonge Belg.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 8 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons