van der Horst

ByKolles Racing kondigt ontwikkelingsrijders voor Hypercar-wagen aan

ByKOLLES Racing PMC LMH Hypercar - race versie
ByKOLLES Racing PMC LMH Hypercar - race versie
ByKolles Racing heeft vandaag zijn test- en ontwikkelingsrijders aangekondigd voor zijn nieuwe Hypercar voor het FIA World Endurance Championship. Tom Dillmann en Esteban Guerrieri zijn de rijders van dienst. Dillmann is uiteraard geen onbekende bij het team en ook Guerrieri testte eerder al voor ByKolles. De Argentijn is toch vooral een toerisme-expert en won met Honda afgelopen jaar nog zijn klasse in de 24 Uur van de Nürburgring.
Het uitgebreide testprogramma van ByKolles Racing mikt in de nabije toekomst op een combinatie van betrouwbaarheid, prestaties, langeafstandstests en elektronica-instellingen om de werking van zijn nieuwe Hypercar voor te bereiden en te optimaliseren. De wagen draagt voorlopig nog de naam PMC Project LMH, maar de uiteindelijke benaming moet later dit jaar onthuld worden.

Over het effectieve programma van ByKolles met de PMC Project LMH is nog maar weinig geweten. Zo ontbreekt het team op de deelnemerslijst van het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans. Het team meldt wel dat het dit jaar wil gebruiken om "getalenteerde jonge rijders te evalueren voor het seizoen 2022".

Foto: ByKOLLES Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op vrijdag 2 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons