van der Horst

Callum Ilott wordt reserverijder Alfa Romeo Racing

Callum Ilott
Callum Ilott
Alfa Romeo Racing heeft zojuist aangekondigd dat Callum Ilott zich bij het team voegt als tweede reserverijder voor het Formule 1-seizoen van 2021. De jonge Brit kent het team goed en reed voor de renstal tijdens de naseizoenstesten in Abu Dhabi 2020. Ilott zal zijn taken delen met Robert Kubica, die nog steeds de eerste reserverijder is van het team.
Vers van een seizoen waarin hij tweede werd in het FIA Formule 2-kampioenschap met drie overwinningen en zes podia op zijn naam, heeft de Ferrari Driver Academy-racer een reputatie opgebouwd van een snelle, consistente en hardwerkende racer. Die houding en zijn vaardigheden maakten een grote indruk op het personeel van Alfa Romeo Racing tijdens zijn eerste twee testen voor het team, waardoor ze nu hebben besloten hem in het team op te nemen.

De 22-jarige Ilott zal de taken van reserverijder delen met Robert Kubica op Grote Prijzen en evenementen waar de Pool niet aanwezig kan zijn. Hij zal ook deelnemen aan een aantal vrije training-sessies gedurende het seizoen om zijn groeiende Formule 1-ervaring verder te versterken. Zijn eerste testsessie is deze vrijdag tijdens de Grote Prijs van Portugal.

Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op dinsdag 27 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons