van der Horst

Circuit Zolder en Spa defintief op de Transam Euro Racing kalender

Transam Euro Racing - Mustang
Transam Euro Racing - Mustang
De Transam Euro Racing serie heeft eindelijk haar definitieve kalender klaar en zoals eerder al aangekondigd zijn zowel Circuit Zolder als Spa-Francorchamps opgenomen in de kalender. Voor Zolder komt de serie zoals eerder aangegeven niet tijdens de Truck GP maar wel degelijk bij de Superprix in juli. Spa staat in juni op de kalender, het weekend van de Euroraces. Gezien men nog geen zicht heeft op het totale aantal deelnemers worden de wagens opgenomen in de races voor de nieuwe GT & Prototype Challenge, maar krijgen ze een eigen klassement.
Transam Euro Racing - Mustang
Transam Euro Racing - Mustang
Al verleden jaar maakten wij gewag van een nieuwe serie voor Amerikaanse muscle cars, de Transam Euro Racing serie. De serie baseert zich op de Transam klasse die al jaren in de States bestaat en in tegenstelling tot de NASCAR wordt er alleen gereden op klassieke circuits niet op ovalen. De wagens zijn gebouwd volgens het Silhouette principe en allen uitgerust met een 6,2 liter V8 Chevrolet motor. Het koetswerk komt van de Ford Mustang, Chevrolet Camaro of Dodge Challenger.

Eric van de Poele - ambassadeur Transam Euro Racing
Eric van de Poele - ambassadeur Transam Euro Racing
Acht manches staan er gepland voor 2017 waarvan twee in België, eerst van 9 tot 11 juni te Francorchamps en daarna van 14 tot 16 juli te Zolder. In beide gevallen rijden wagens samen met de deelnemers van de nieuwe GT & Prototype Challenge by Hankook, de nieuwe serie van Dick van Elk voor krachtige GT wagens, CN- en LMP3 prototypes.

Kalender Transam Euro Racing 2017:

19-21 mei: Zandvoort
2-4 juni: Paul-Ricard
9-11 juni: Francorchamps
14-16 juli: Zolder
4-6 augustus : Assen
16-17 september : Barcelona
23-24 september : Le Mans
7-8 oktober : Jarama

Foto's: Transam Euro RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 4 april 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons