van der Horst

Circuit Zolder niet langer finale van EK NASCAR (+ Kalender 2020)

Start Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Circuit Zolder
Start Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Circuit Zolder
We waren ondertussen stilaan gewend geraakt aan het feit dat de finale van het EK NASCAR werd betwist op het Limburgse Circuit Zolder, maar dat verandert vanaf volgend seizoen. De kalender van de NASCAR Whelen Euro Series wordt in 2020 namelijk uitgebreid, waarbij de play-off's over 6 races in plaats van 4 races worden betwist en Duitsland het seizoen afsluit. Met Venray, dat in de zomer een contractverlenging bekendmaakte, staat er ook één ovaal op het programma. Net als dit jaar, zal de Elite Pro, de nieuwe naam van de Elite 1 klasse, één race afwerken op de Nederlandse piste.
Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Beginnen doet het NASCAR-seizoen nog steeds in het Spaanse Valencia, eind april. Daarna is het niet meer de beurt aan Italië, want de meeting verhuist niet alleen van Franciacorta naar Vallelunga (dat ook de FIA Motorsport Games ontvangt), maar ook van de reguliere kalender naar de eerste afspraak van de play-off's. Het American Speedfest in Brands Hatch blijft uiteraard op de kalender, net als Most dat voor de tweede maal een NASCAR-meeting mag organiseren in juni. Begin juli trekt de karavaan naar Venray, voor op zaterdag alle EuroNASCAR2 (ex-Elite 2) sessies en op zondag een gelijkaardig programma voor Elite Pro.

Niels Albert - PK Carsport Chevrolet
Niels Albert - PK Carsport Chevrolet
Augustus is een rustmaand, alvorens half september de play-off's op gang geschoten worden, zoals gemeld in Italië. Zolder staat nog steeds geprogrammeerd begin oktober, in een meeting waar ook het Belcar Endurance Championship present moet tekenen, maar het is Hockenheim dat naar de laatste plek op de kalender springt. In tegenstelling tot 2019 waar het Duitse circuit de play-off's opende, zal het in 2020 dus de kampioenen kronen. Vermelden we tot slot nog dat de NASCAR nog steeds een schrapresultaat hanteert, waarbij de deelnemers de slechtste race van de reguliere competitie niet in rekening moeten brengen, en er tijdens de play-off's uiteraard dubbele punten te verdienen zijn. Gezien de groei naar zes races, mag dat onderdeel gerust als een tweede seizoenshelft beschouwd worden, die eigenlijk zwaarder doorweegt dan het reguliere seizoen. Bizar, enigszins.

Update 12 maart 2020

Vanwege het Coronavirus, verandert de kalender en verhuist de seizoensopener in Valencia naar de onderkant van de kalender.

Kalender NASCAR Whelen Euro Series 2020

DatumCircuitManche
Apr-25ValenciaRound 1
Apr-26ValenciaRound 2
Jun-06Brands HatchRound 3
Jun-07Brands HatchRound 4
Jun-20MostRound 5
Jun-21MostRound 6
Jul-11Venray (oval)EuroNASCAR 2 Round 7 (70 ronden)
Jul-12Venray (oval)EuroNASCAR PRO Round 7 (100 ronden)
Sep-12VallelungaRound 8 (play-off's)
Sep-13VallelungaRound 9 (play-off's)
Oct-03ZolderRound 10 (play-off's)
Oct-04ZolderRound 11 (play-off's)
Oct-17HockenheimRound 12 (play-off's)
Oct-18HockenheimRound 13 (play-off's)


Foto: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 22 oktober 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons