van der Horst

Circuit Zolder ontvouwt toekomstplannen - Geen 24H Zolder zonder publiek

Harry Steegmans, Didier Dexters, Jacques Heynen
Harry Steegmans, Didier Dexters, Jacques Heynen
Circuit Zolder stelde vandaag op een persconferentie haar toekomstplannen voor. Zo werd duidelijk dat de organisatie meer wil inzetten op elektrische races en de digitalisering van het circuit, maar ook op toerisme en niet-gemotoriseerde sporten & ontspanning. Tevens werd de definitieve kalender voor dit jaar bekendgemaakt. Daarbij werd wel gemeld dat als er geen publiek aanwezig mag zijn tijdens de 24 Uur van Zolder op de geplande datum, de race wordt uitgesteld van juli naar september.
Jacques Heynen
Jacques Heynen
Het circuit gebruiken voor meer dan alleen maar auto- of motorsport, Esports toevoegen en meer elektrische klasses: dat zijn de belangrijkste punten die besproken werden tijdens de persconferentie van Circuit Zolder. Volgens de voorzitter van het Limburgse circuit, Jacques Heynen, is elektrisch rijden waarschijnlijk de toekomst: "We moeten mee met de tijd en het circuit meer digitaliseren. Esports zal in de toekomst waarschijnlijk ook belangrijker worden. Wij moeten ons daar nu al op voorbereiden en het circuit daarop aanpassen."

Formula ERA
Formula ERA
De kalender van het 2021-seizoen voor het Limburgse circuit werd ook bevestigd. Met twee opvallende elektrische races met daarop het nieuwe PURE ETCR en ERA-kampioenschap in het eerste weekend van juli. Het ERA kampioenschap wordt een instapserie voor elektrische formulewagens, wagens die eventueel ook gebruikt kunnen worden om een autorenschool mee uit te bouwen. Voorts worden er al drie testdagen voorzien exclusief voor elektrisch aangedreven voertuigen. Ook de Historic GP maakt zijn rentree en naast actie op de baan met de komst van de meest belangrijke historic series zal er dat weekend ook heel wat te beleven vallen naast en rond de baan.

Hieronder vindt u de belangrijkste events op de kalender:
Kalender Circuit Zolder 2021
Kalender Circuit Zolder 2021
DatumRace   
8-9 meiNew Race Festival
Belcar + Belcar Sprintcup + Belcar Historic + BMW M2 CS Racing Cup
1-4 juli24 Uur van Zolder
PURE ETCR
ERA Cup
10-11 juliBMX EK
7-8 augustusDTM
21-22 augustus Zolder Historic GP
11-12 septemberFIA ETRC Belgian Truck Grand Prix
9-10 oktoberAmerican Festival NASCAR Finals
Café Circuit
Harry Steegmans & Jacques Heynen
Harry Steegmans & Jacques Heynen
Circuit Zolder wil ook een nieuw café openen voor zowel tijdens de raceweekends als op normale dagen. Daarvoor wordt de vroegere Brasserie The Wheels omgedoopt tot het Café Circuit. Het circuit wil zo meer mensen lokken, ook op toeristisch vlak. Ze doen dat met meer trackdays voor wagens, maar ook fietstouristen zijn meer dan welkom en men wil in het café bovendien ook een padelclub herbergen. Daarnaast willen ze van het circuit een startpunt maken voor toeristische wandelingen in Limburg, maar daar moet Toerisme Limburg echter zich nog over uitspreken.

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op woensdag 10 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons