van der Horst

Circuit Zolder vervangt Salzburgring op WTCR-kalender

Gilles Magnus voor Maxime Potty
Gilles Magnus voor Maxime Potty
WTCR promotor Eurosport Events meldt zonet dat de seizoensopener die normaliter op 12 en 13 september op de Salzburgring zou worden verreden niet doorgaat en geherlokaliseerd wordt naar Zolder. De kalenderwijziging werd reeds goedgekeurd door de FIA. Ook de officiële presaisontest vindt plaats in Zolder. Zowel de test als de eigenlijke meeting worden wel achter gesloten deuren betwist.
  • STX Motorhomes
FIA WTCR
FIA WTCR
Voor promotor François Ribeiro was het kort dag toen hij amper drie weken voor de start van het seizoen in Oostenrijk te horen kreeg dat de meeting om voor de hand liggende redenen niet kon doorgaan. "We moesten dus vlug op zoek naar een alternatief en ik dank de FIA en voorzitter Jean Todt om de wijziging op korte termijn te hebben goedgekeurd. In samenspraak met de FIA en Circuit Zolder evalueren we nu de situatie rond de COVID 19-uitbraak in Europa om er voor te zorgen dat  WTCR-teams uit andere landen zeker kunnen zijn van deelname" aldus de Fransman in een reactie.

De wedstrijd wordt zoals gezegd achter gesloten deuren betwist, het tijdschema en andere details worden  binnenkort bekendgemaakt.

De wijziging is een opsteker voor het Belgische Comtoyou Racing én RACB National Team-rijder Gilles Magnus in het bijzonder, die maakt zijn WTCR-debuut thans op eigen bodem. Voor Comtoyou Racing belooft het overigens een bijzonder druk weekend te worden aangezien de TCR Europe-meeting reeds eerder op 12 en 13 september in Zolder vastgepind stond.  Beide concurrerende series werken als gevolg van de pandemie reeds een gelijkaardig Europees programma af en delen half september dus nu zelfs de Zolder-paddock.

Foto: RACB & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 31 augustus 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons