van der Horst

CMR in zee met Bentley voor ambitieus GTWC-programma

CMR - Bentley Continental GT3
CMR - Bentley Continental GT3
Classic and Modern Racing (kortweg CMR) keert dit seizoen terug naar het GT3-strijdtoneel en doet dat met een ambitieus programma. Het Franse team gaat in zee met Bentley Motorsport en zal als klantenteam twee exemplaren van de Continental GT3 aan de start brengen van de GT World Challenge Europe, zowel in Sprint als in de Endurance Cup. Onze landgenoot Stéphane Lémeret vervoegt het team tijdens de Total 24 Hours of Spa.
CMR zal een beroep doen op de diensten van fabrieksrijders Jules Gounon (Sprint Cup) en Seb Morris (Endurance Cup). Daarnaast werd ook Pierre-Alexandre Jean bevestigd als rijder, de jonge Fransman kwam eerder al veelvuldig uit voor het team. Wat nu al vaststaat, is dat het 18-jarige talent gelinkt zal worden aan beide fabrieksrijders van het Britse merk en dus telkens zal uitkomen in de Pro Cup.

Bentley tijdens de Total 24 Hours of Spa 2019
Bentley tijdens de Total 24 Hours of Spa 2019
De tweede wagen in het sprintkampioenschap start in Pro-Am voor twee rijders die later worden bevestigd. Erwin Creed en Romano Ricci strijden met de tweede Continental om de prijzen in de Am Cup van het uithoudingssegment, met een derde rijder die, net als in het geval van de Pro-wagen, later wordt aangekondigd. Onze landgenoot Stéphane Lémeret zorgt voor een Belgische toets door vierde rijder te worden tijdens de Total 24 Hours of Spa.

Deze aankondiging brengt het totaal aantal 'klanten'-Bentley's in de GTWCE op vijf. Eerder tekenden K-PAX Racing (2x Pro) en Team Parker Racing (Silver Cup) al present.

Foto: BentleySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 21 januari 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons