van der Horst

Comtoyou Racing tekent ook Aurélien Panis voor WTCR-campagne

Aurelien Panis
Aurelien Panis
Daags nadat het Belgische Comtoyou Racing op de voorstelling van het RACB National Team bekendmaakte met Denis Dupont in de WTCR-dans te stappen, versterkte het team van Jean-Michel Baert zijn effectieven met de komst van een tweede rijder. Aurélien Panis, de 23-jarige zoon van oud-F1-rijder Olivier Panis, zal Dupont flankeren aan het stuur van een tweede Audi RS3 LMS TCR.
Aurélien Panis - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Aurélien Panis - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Na een carrièrestart in Formule Renault 2.0 en 3.5 dook Panis Junior vorig jaar op in het WTCC waar hij met een Zengo Motorsport Honda Civic aan de start verscheen. In de vijf meetings die hij met de weinig competitieve Honda afwerkte wist hij slechts twee punten te scoren. Na afloop van de heat in het Portugese Vila Real trok de Fransman de Zengo-deur achter zich dicht en richtte de blik op de TCR International Series.

Aan boord van de Boutsen-Ginion Racing Honda Civic verging het er hem beter en in het Thaise Buriram liet onze Zuiderbuur een eerste zege optekenen. Panis betwist momenteel de Andros Trophy waar hij met nog drie meetings te gaan aan de leiding staat in de elektrische klasse.  In het Belgische Comtoyou vond hij thans een team dat hem moet toelaten mee voorin te strijden.

"Ik heb nog een en ander recht te zetten nadat ik een punt achter mijn WTCC-deelname moest zetten. Ik ben dan ook blij met deze come back in het WTCR. Mijn eerste seizoen vorig jaar met een voorwiel aangedreven auto ondervond ik problemen om me aan te passen maar inmiddels ben ik onvermijdelijk sneller dan twaalf maand geleden. In TCR had ik een goed gevoel en ik heb het geluk dat ik thans de meeste omlopen ken waarop in de eerste seizoenhelft zal worden gereden. Het team is goed, de auto is goed, er is dan ook geen reden waarom ik niet enkele wedstrijden kan winnen" aldus Panis Jr.

Foto: FIA WTCC, Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 18 januari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons