van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Benoit Philips

Benoit Philips op Circuit Zolder
Benoit Philips op Circuit Zolder
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Hij begon in de BMW Clubsport Trophy, maar na een korte pauze legt Benoit Philips zich in 2020 volledig toe op de VW Fun Cup.
  • Skylimit Events

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Ja, de crisis heeft mijn partners geraakt. Sommigen daarvan hebben hun engagement moeten stopzetten, maar gelukkig niet allemaal. Voor dit seizoen worden er minder wedstrijden georganiseerd en dat heeft voor een nieuw evenwicht gezorgd, waardoor 2020 niet zoveel problemen zou moeten brengen. Volgend jaar daarentegen, dat is een ander paar mouwen.

VW Fun Cup #219 - CG Racing
VW Fun Cup #219 - CG Racing
Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Ja, het is belangrijk om positief te blijven in moeilijke momenten. Vanuit een ecologisch standpunt onder meer heeft thuiswerken voor minder luchtvervuiling (en minder frustraties aan het stuur...) gezorgd. Ik denk dat we ook een verandering van mentaliteit kunnen vaststellen wat betreft de consumptie van lokale producten.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

De coronacrisis heeft mijn voorbereiding duidelijk afgeremd. Bovendien kon er in eerste instantie geen enkele trackday georganiseerd worden om onze auto en afstellingen op punt te zetten, maar ik heb geprofiteerd van die vrije tijd om mijn fysieke conditie te perfectioneren.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

In deze bijzondere tijden is dat een goed alternatief om onze competitiehonger te stillen. De graphics en het gevoel staan steeds dichter bij de realiteit, soms is dat zelfs beangstigend! Zelf heb ik er niet aan kunnen weerstaan om het eens uit te proberen. Ik heb zowaar mezelf verrast door me in te schrijven in de VW e-Fun Cup powered by Hankook, het virtuele kampioenschap van Kronos Events.

Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

VW Fun Cup #219 - CG Racing
VW Fun Cup #219 - CG Racing
Mijn programma bestaat op dit moment enkel uit de VW Fun Cup, die ik zal betwisten met de #219 van CG Racing, het team van Christophe Godart. Ik heb bovendien het geluk om nu al over de nieuwe kalender voor dit seizoen te beschikken. Met vijf wedstrijden tussen eind augustus en midden november, is het programma rijkgevuld. Ik sluit echter, als mijn financiële situatie het toelaat, niet uit dat daar ook andere competities aan worden toegevoegd.

Foto's: Benoit Philips, Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in VW Fun Cup op dinsdag 2 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons