van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Dimitri Gorissen

Dimitri Gorissen
Dimitri Gorissen
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Aan het woord vandaag is Dimitri Gorissen. De Limburger verdiende zijn strepen als stille kracht achter menig rijder en is tegenwoordig vaak aan de slag als teamchef.
  • St. Paul

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Alles was zo goed als klaar om dit jaar met een nieuw project te starten. Ons hoofddoel was de 24 Uur van Zolder betwisten met een Porsche 911 GT3 Cup, type 991. Het plan kadert in een volledig nieuwe structuur, een nagelnieuw raceteam. Aangezien we voorlopig niet kunnen testen, de 24 Uur van Zolder is opgeschoven naar later in het jaar en het afwachten is wat de financiële impact zal zijn van de coronacrisis, hebben we in samenspraak met onze partners besloten om de blik op 2021 te richten. Geen annulatie dus, maar met gezond verstand en een klare kijk werken aan een realistisch programma. Daarnaast hadden we ook het plan opgevat om aan te treden in het Belgisch Kampioenschap Rally, maar ook daar hebben we de beslissing genomen om te mikken op 2021.

Is er een gevolg waar mensen niet bij stil lijken te staan?

Er zullen met zekerheid gevolgen zijn. In de eerste plaats kijk ik dan naar de budgetten, maar als je er twee minuten over nadenkt, wordt het snel duidelijk dat de impact verder reikt. Ik denk bijvoorbeeld ook aan organisatoren en hun medewerkers. Het zal erop aankomen om gemotiveerd te blijven en voorzichtig naar de toekomst te kijken.

Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Het is al een aantal keer gezegd in jullie vragenreeks rond corona, maar ook ik ervaar dat de dagelijkse rat race ten halt geroepen is. Ons leven dat we in sneltempo leefden is op elk gebied gepauzeerd. De eenvoudige dingen des levens winnen weer aan belang en ik denk dat zoiets op lange termijn enorm positief is.

Hoe kijk je naar sim- en esports-kampioenschappen?

Ik heb met veel interesse de eerste wedstrijd van de Belcar e-Series gevolgd. Het zijn interessante concepten in deze tijden, zeker voor de rijders, maar als teammanager kan het mij minder bekoren. Het voordeel is dat we misschien enkele nieuwe talenten gaan tegengekomen. Mensen die een enorme passie hebben voor de autosport en die we op termijn misschien wel de overstap naar de 'echte' racerij zullen zien maken. Kijk bijvoorbeeld naar Brent Verheyen, ik denk dat dit voor hem een zeer logische stap zou zijn, dus ik ben zeer benieuwd naar de evolutie die de virtuele disciplines de komende maanden en jaren zullen ontketenen.

Wat maakt u deze dagen gelukkig?

Het feit dat voorlopig al mijn vrienden en familie gezond zijn. Ik hoop dat dat ook zo gaat blijven, want op dit ogenblik beschouw ik dat als onze mooiste en grootste overwinning, om het toch een beetje in autosporttermen uit te drukken. Ik hoop van harte dat ook bij de redactie en lezers van Autosport.be iedereen heelhuids door deze crisis geraakt en we elkaar spoedig weer in real life kunnen begroeten.

Foto: Dimitri Gorissen
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op zondag 3 mei 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons