van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Koen De Wit

Koen De Wit
Koen De Wit
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Koen De Wit, een man die van veel markten thuis is, zette de afgelopen maanden zijn eerste stappen in de simwereld. De Limburger doet hier zijn verhaal.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Het is natuurlijk erg spijtig dat ik dit jaar nog niet heb kunnen racen, dus onderhou ik mijn conditie door te mountainbiken zoals ik anders ook altijd doe. Door mijn drukke werkagenda blijft er voor andere sportieve activiteiten geen tijd over.

Koen De Wit - BMW M4 GT4
Koen De Wit - BMW M4 GT4
Hoe ziet een typische dag eruit sinds het begin van de quarantaine?

Ik ben als zelfstandige altijd blijven werken met de nodige voorzorgsmaatregelen. De stress was wel een stuk minder, aangezien onze personeelsleden wel thuis waren en we ook minder telefoon kregen van klanten. Ik kon ’s avonds een stuk relaxter naar huis en er waren ook meer gelegenheden om samen met het gezin tijd door te brengen.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Ik heb in het begin van de crisis lang nagedacht om zelf een simulator aan te schaffen. Uiteindelijk heb ik na twee weken de knoop doorgehakt en de bestelling geplaatst! Het is natuurlijk een hele aanpassing, want je mist het gevoel van de auto, wat het zeer moeilijk maakt om ermee te rijden. Dit klinkt misschien verrassend, maar simracen is zelfs vermoeiender dan racen op een circuit!

Kris Cools, Koen De Wit en François Bouillon
Kris Cools, Koen De Wit en François Bouillon
Hoe kijk je naar sim- en esports-kampioenschappen?

Ik vind het een zeer leuk initiatief. Ik heb al verschillende wedstrijden bekeken, maar om zelf mee te rijden moet ik nog veel oefenen. Je ziet dat de meeste piloten die vooraan rijden echte simracers zijn of jonge wolven die er al meer mee vertrouwd zijn.

Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

De kampioenschappen die op mijn programma stonden, blijven behouden. Enkel de kalenders zijn natuurlijk aangepast. Op korte termijn hoop ik dus snel opnieuw te kunnen starten met wedstrijden. Dat zal waarschijnlijk begin juli al zijn in Duitsland, met de eerste wedstrijd van de NES 500 (National Endurance Series). Daarnaast betwist ik vanaf midden augustus ook de VW Fun Cup met Clubsport Racing.

Foto's: Niels Vaeck, Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op zaterdag 6 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons