van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Maik Barten

Maik Barten
Maik Barten
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Nederlander Maik Barten is niet alleen regelmatig op de (virtuele) circuits te zien, hij is bovendien ook wedstrijdleider voor de V8 Oval Series op Raceway Venray.

Seka Carsport powered by No Fear Energy Drink - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Seka Carsport powered by No Fear Energy Drink - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Super positief! Ik heb enkele maanden geleden kennisgemaakt met iRacing, en het bevalt me super goed. Samen met mijn teamgenoot Wilco Hendriks hebben we de Belcar-proloograce gewonnen in de GT4-klasse. Dat hadden we vooraf niet verwacht! Op dit moment neem ik voor SeKa Racing powered by No Fear Energy deel aan de Zolder Touring Cup, een enorm gaaf kampioenschap waarin we al spannende gevechten voor de overwinning hebben gehad. Tijdens de eerste race in Spa werden we derde, terwijl we door een tijdstraf in Zolder net naast het podium eindigden.

Hoe kijk je naar de sim- en esports-kampioenschappen?

Het heeft me positief verbaasd hoe realistisch alles er uitziet, de competitie is sterk en dat in zijn geheel maakt het super gaaf! Complimenten aan Andy Jaenen en Ronald Moons voor de organisatie!

Raceway Venray
Raceway Venray
Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

Hopelijk kan ik aan het einde van het jaar nog wat racen, maar daarnaast ben ik tevens wedstrijdleider voor de V8 Oval Series op Raceway Venray. Normaal vindt de eerste race voor ons eind september plaats, laten we hopen dat die kan doorgaan.

Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Iets te kunnen betekenen voor anderen. Er zijn enorm veel mensen die eenzaam zijn in deze tijd. Een telefoontje of een boodschap doen voor iemand kan wonderen doen.

Welke maatregelen zou jij ondersteunen om weer te kunnen racen?

Maik Barten - Team Raceway Venray - Chevrolet SS
Maik Barten - Team Raceway Venray - Chevrolet SS
Eerlijk gezegd zou ik instemmen met alle maatregelen, als we maar weer kunnen racen. Of toch: alsjeblieft geen inhaalverbod, want inhalen is natuurlijk het mooiste dat er is! Close racing, dat is zonder twijfel wat ik in deze vreemde periode het meeste mis.

Foto's: Niels Vaeck, Nascar Whelen EuroSeries, Kurt Vanhoenacker, Maik BartenDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op maandag 1 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons