van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Nygel Verhaeren

Nygel Verhaeren met de Lamera Cup
Nygel Verhaeren met de Lamera Cup
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Vandaag spreken we met een man die van alle markten thuis is, van karting tot Lamera Cup en de VW Fun Cup: Brusselaar Nygel Verhaeren.
  • Hamofa Performance

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

De coronacrisis heeft voor iedere sporter roet in het eten gegooid en dus ook voor mij. We hadden enkele mooie races gepland dit seizoen, zoals de TCR 500 en de 24 Uur van Zolder, maar of dat nog zal doorgaan, is nu natuurlijk moeilijk te zeggen. Ik had me voor dit seizoen zowel fysiek als mentaal echt klaargestoomd om te kunnen uitblinken. Dus nu er geen races zijn, blijf ik ervoor zorgen dat mijn conditie op peil blijft, zodat ik klaar ben als de tijd is gekomen om te racen!

Wat is je visie over het hernemen van de autosport, eens de crisis onder controle is?

Nygel Verhaeren - VW Fun Cup #65
Nygel Verhaeren - VW Fun Cup #65
Ik hoop dat we de autosport zo snel mogelijk kunnen hernemen en dat iedereen weer kan genieten van de auto’s die over het circuit scheuren. Maar om eerlijk te zijn, denk ik dat we nog een lange weg te gaan hebben. En eenmaal België dit onder controle heeft, kunnen we wel weer racen, maar wat met al die buitenlandse piloten die naar ons land afzakken? Als we kijken naar de 25 Hours VW Fun Cup, zien we 120 auto’s aan de start, maar in veel teams zijn er meerdere nationaliteiten. Die wedstrijd ontvangt rijders uit meer dan twintig verschillende landen. Dus denk ik dat we in eerste instantie enkel in België zullen kunnen racen, maar dan wel enkel en alleen met Belgische piloten.

Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Ik denk dat elke situatie zowel negatieve als positieve punten heeft, en dus ook de coronacrisis. Elke sporter heeft nu nog meer tijd om aan zijn conditie te werken om alzo nog scherper te staan om aan de races te beginnen. Voor mij is dit ook het perfecte moment om meer focus te leggen bij mij studies, in plaats van tussen de races door te leren heb ik nu tijd in de weekends (lacht)!

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Het is super om te zien dat zoveel piloten ervoor kiezen om de virtuele kant op te gaan om alert te blijven. En dus moet ik ook op die trein springen: ik heb namelijk besloten om een gamecomputer te bestellen. Ik kan niet wachten om online over de circuits te scheuren!

Nygel Verhaeren
Nygel Verhaeren
Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Door deze crisis moet ik zoals veel mensen thuis blijven, en nu heb ik dan ook de tijd om samen met mijn ouders aan tafel te zitten en bij te praten. Mijn ouders werken in de horeca en daardoor zitten wij anders zo goed als nooit samen. Ook is dit het ideale moment om alles weer op orde te zetten of eens tussen de oude foto’s te neuzen en enkele herinneringen naar boven te halen. Of waarom niet gelukkig worden van een goeie BBQ samen met het gezin?

Foto's: Kronos Events/Letihon, André ThysDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in VW Fun Cup op dinsdag 21 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons