van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Ulysse De Pauw

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Ulysse De Pauw staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen in het Britse F3-kampioenschap, maar daarnaast betwist hij ook de VW Fun Cup powered by Hankook.

Hoe ziet een typische dag eruit sinds het begin van de quarantaine?

Ik blijf uiteraard sporten, al doe ik dat tijdens deze periode zonder het gezelschap van mijn coach. Daarnaast werk ik thuis wat voor school, zit ik aan het stuur van mijn simulator en breng ik tijd door met mijn familie.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Op een positieve manier, aangezien ik zelf over een simulator beschik. Ik heb geen flauw idee hoe ik deze periode was doorgekomen zonder die simulator! Ik amuseer me rot omdat een hele reeks collega-rijders het tegen elkaar opnemen, maar het blijft voornamelijk om me te amuseren en de tijd te verdrijven. Ik zal nog gelukkiger zijn wanneer ik opnieuw kan plaatsnemen achter het stuur!

Hoe kijk je naar sim- en esports-kampioenschappen?

Nieuw is dat allemaal niet, want al die platformen bestaan al enige tijd en zijn pas bekend geworden tijdens deze pandemie. Aan de andere kant is het wel fantastisch om deel te kunnen nemen aan races met de simulator die rechtstreeks worden uitgezonden, als alles op de juiste manier verloopt tenminste. Het blijft echter een virtueel gebeuren, met veel gelijkenissen met de werkelijkheid maar tegelijk ook enorm veel zaken die verschillen met de echte wereld.

DRM Autographe - VW Fun Cup
DRM Autographe - VW Fun Cup
Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

De coronacrisis heeft voorlopig gelukkig niets veranderd aan mijn plannen. Ik begin normaal aan mijn tweede seizoen in het Britse Formule 3-kampioenschap bij Douglas Motorsport (waar Ulysse vorig jaar zevende werd, n.v.d.r.). Daarnaast betwist ik ook de VW Fun Cup op de #2 DRM Autography, in het gezelschap van Edouard Mondron en Gilles Smits.

Wat maakt je deze dagen gelukkig?

De wetenschap dat al mijn dierbaren tot op vandaag gespaard gebleven zijn van het virus en dat iedereen in mijn familie dus in goede gezondheid verkeert. Deze situatie doet me nog meer realiseren hoeveel geluk ik heb op bepaalde gebieden. In normale omstandigheden besef je dat niet altijd!

Foto's: Club des V, Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op donderdag 28 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons